O țigară electronică a ucis un bărbat și i-a incendiat casa

Articol de GSP marti, 22 mai 09:37

Tallmadge D'Elia, un cetăţean din Florida ( SUA), a fost ucis de explozia țigării electronice, după ce, conform raportului autopsiei, două bucăți din țigară au ajuns în craniul său.



Bărbatul în vârstă de 38 de ani a fost găsit mort pe 5 mai, la casa sa din St. Petersburg, pe coasta de vest a Floridei, atunci când pompierii au intrat în camera sa, ca să stingă incendiul. Focul a fost cauzat de explozia țigaretei sale electronice.

Omul a avut arsuri pe 80% din corpul său, în conformitate cu raportul de autopsie medico-legală, care mai precizează că moartea i-a fost cauzată de faptul că bucăți din țigară i-au ajuns în creier.

Potrivit ziarului local, Tampa Bay Times, fragmentele au fost din țigara electronică care avea logo-ul E-Smok Mountain Mech Works, al cărui producător este în Filipine. Acesta se foloseşte pentru un vaping pen numit "mechanical mod". Spre deosebire de alte tipuri de dispozitive, acestea oferă utilizatorilor acces direct la baterie şi nu foloseşte un circuit pentru a regla voltajul. 

"Milioane de adulţi folosesc zilnic produse de vaping, şi totuşi astfel de incidente sunt rare. Vasta majoritate a produselor de pe piaţă au acelaşi risc precum orice dispozitiv care are o baterie de litiu-ion, cum ar fi telefoanele mobile sau laptopurile", a spus Gregory Conley, preşedintele Asociaţiei Americane de Vaping.

Între 2009 și 2016, 195 de incendii și explozii provocate de țigări electronice au fost înregistrate în Statele Unite ale Americii, însă nu au cauzat decese.

 O țigară electronică a ucis un bărbat și i-a incendiat casa