OPINII  »  EDITORIAL CRISTI GEAMBAȘU

Varga, Macron, Corsicanu și Infantinu

Articol de - Publicat vineri, 16 decembrie 2022 17:04 / Actualizat vineri, 16 decembrie 2022 17:18

Proverb românesc, dar poate fi și franțuzesc. Veți vedea mai încolo de ce. Spune-mi cu cine te însoțești, ca să îți spun cine ești. Nelu Varga, șmecherul numărul unu de la CFR, a venit la derbyul cu FCSB însoțit de Corsicanu și de Bocciu.

Vechi, dom'le!

Corsicanu și Bocciu sunt numele de scenă a două dintre cele mai influente personaje ale galeriei rapidiste. Ale peluzei vișinii cea cântată de poeți și rapsozi. În acte, pe dânșii îi cheamă Gheorghe Răducan și Liviu Ungurean, iar acum aflăm că îi leagă o frumoasă prietenie de Ion Varga, zis și Neluțu de la Cluj. O prietenie veche, a precizat domnul Ungurean. Care a adăugat pentru GSP că nu trebuie căutate substraturi ale prezenței lor la meci alături de Varga în afara unei invitații la meci pe baza strânsei amiciții cu Varga.

Caranii

"Controversatul om de afaceri", cum era caracterizat Varga în presă prin 2018, atunci când a apărut ca principal finanțator al CFR-ului, nu doar că a venit împreună cu cei doi rapidiști la Arena Națională, ci a și urmărit partida alături de ei. În imagini, două rânduri mai sus de Varga, Răducan și Ungurean a stat Aurel Răducan, mai cunoscut sub numele de Aurel a’ lu’ Caran, liderul clanului interlop Caranii. Imaginea este sugestivă și las la libertatea fiecăruia felul în care o interpretează.

Varga, Macron, Corsicanu și Infantinu
Neluțu Varga, „Bocciu” și „Corsicanu”, în rândul de jos. Sus, în dreapta, îmbrăcat în palton, este interlopul Aurel Caran / foto: GSP

Reținerea domnului Șucu

Contactat de Gazetă și rugat să comenteze, acționarul rapidist Dan Șucu s-a mărginit să spună: "De când am intrat în lumea aceasta a fotbalului, am învățat să nu mă surprindă nimic". Este mai mult decât suficient și să reținem mai ales sintagma "lumea aceasta a fotbalului". Câte sensuri ascund aceste cuvinte, câte înțelesuri! Și oare de ce s-a abținut domnul Șucu de la alte considerații, el care este atât de nuanțat? De frică? Și, frică de cine, de ce?

Emi la Giani

Spune-mi cu cine te însoțești, ca să îți spun cine ești. Proverb franțuzesc. La o distanță de 3.129,48 kilometri (cu avionul) de București, la Doha, pe stadionul acela care imită un cort de beduini, președintele francez Emmanuel Macron a stat alături de președintele FIFA, Gianni Infantino. Adică, lângă un interlop planetar. Deși la Bruxelles era un summit în desfășurare, domnul Macron a ținut să fie alături de naționala țării sale la semifinala contra Marocului. Și, acuzat că prin prezența la Mondial girează politic Qatarul, implicat mai nou și în scandalul sacilor cu bani de la Parlamentul European, șeful statului francez a declarat că își asumă gestul:

"Uitaţi ce e, au fost multe dezbateri, oamenii au spus «nu ne vom uita, vom boicota televiziunea». Însă cifrele vorbesc (…) Ne iubim echipa naţională, suntem mândri de ea, vrem ca ea să câştige, o vom susţine până la capăt. Acum, le ţin pumnii pentru duminică".

Iar în timpul acesta, avioanele companiei franceze Airbus ale Qatar Airlines zboară, zboară. La fel cum zboară și PSG în finală cu Messi și Mbappe. Iar prin capul nostru decolează alte cimilituri cu bani fără miros și mâini care se spală una pe alta. Allez! Ole!


Comentarii (93)
Sampdorianul
Sampdorianul  •  20 Decembrie 2022, 02:34
Postat de Dobermannul pe 19 Decembrie 2022, 20:35

Nu se poate sa ai 41 de ani si sa spui bazaconiile astea. Discutia a plecat de la de ce CFR castiga campionate unul dupa altul dar fotbalul romanesc se prabuseste si la nivel de club (CFR-ul fiind si el praf si pulbere la extern - sa nu compari cu FCSB ca ala am stabilit de 7 ani e luzer) dar si la nivel de nationala. Hai ca poti dar gandeste-te bine.

Praf si pulbere…dar in primavara. Niciodata Cfr nu a promovat jucatorii romani.Daca tu asteptai ridicarea fotbalului nostru de la Cfr inseamna ca ai intrat la legume/fructe ca sa cumperi ceafa. Eu am dat o varianta care poate ar produce ceva pe viitor…posibil doar la Steaua, pentru ca CFR se mai chinuie 1-2 sezoane si da de dracu din cauza datoriilor. Altfel gandirea Sandu si Mitica a fost naspa…Burleanu iarasi naspa…Steaua naspa…Cfr si mai naspa…toti sunt naspa …sistemul e de vina si de neoprit e tipic si va duce si in viitor la chesti…surprizaaa:naspa.

Dobermannul
Dobermannul  •  19 Decembrie 2022, 21:58

Hai noapte buna. Va las sa va ganditi pana maine. Hai ca puteti.

Dobermannul
Dobermannul  •  19 Decembrie 2022, 20:57

Ii intreb de ce ascensiunea CFR-ului la intern duce la prabusirea fotbalului romanesc si balmajesc orice altceva. Ei nu explica de ce in iulie anul asta a fost prima echipa romaneasca din istorie eliminata din turul 1 preliminar al Cupei campionilor (ce rusine) in schimb dau indicatii aiurea luzerul FCSB. Ba, ala e luzer voi sunteti campionii de cinci ori la rand voi trebuie sa demonstrati ca e ceva de capul vostru la extern nu luzerii. Bazaconii peste bazaconii.

Vezi toate comentariile (93)
Comentează