OPINII  »  EDITORIAL

Irina, ce puțin a lipsit!

Articol de - Publicat marti, 01 iunie 2021 16:55 / Actualizat marti, 01 iunie 2021 17:09

La un Roland Garros care a răsuflat ușurat după plecarea japonezei Osaka, Serena putea primi lovitura de grație de la Irina Begu.

Și-a luat jucăriile și a plecat. Îmbufnată și (în)ciudată pe lumea care nu a înțeles că ea ducea o cruciadă pentru protejarea sănătății mintale a jucătorilor, Naomi Osaka a mai aruncat și o ironie în urmă. 

„Cred că cel mai bun lucru pentru turneu este să mă retrag, ca de acum toată lumea să se poată concentra din nou la tenis”. Serios? Nu cumva mai bine pentru toată lumea era să nu fi provocat circul ăsta?

Să citim printre rânduri!

Poate că totuși e nevoie de astfel de momente pentru ca fiecare să înțeleagă care îi este locul. Ce drepturi are și ce obligații. Ce preț trebuie să plătească pentru a ajunge la banii aceia foarte mulți. 

Comunicatul comun al președinților de federații care găzduiesc cele 4 turnee de Grand Slam trebuie citit și printre rânduri. 

Cu delicatețe, este reamintit acolo statutul privilegiat al vedetelor, tratamentul preferențial de care beneficiază și pe care nu acestea ostenesc să îl solicite. Încerc o traducere liberă.

Acești copii răzgâiați

Vă înțelegem sensibilitățile și anxietatea, dar nu le neglijați nici voi pe ale noastre! Știm că sunteți niște copii răzgâiați cu căștile pe urechi și conturile prea umflate de o reclamă care exploatează nevoia de povești a omului de rând, dar măcar respectați, naibii, regulile! 

Vorbiți cu ziariștii ăia nesuferiți, cu reporterii, cu trimișii televiziunilor tocmai ca să transmiteți publicului iluzia că sunteți niște tipi modești, cărora banii prea mulți nu le-au luat mințile! Că tot vorbim de sănătate mintală.

Bravo, fetelor!

Altfel, turneul de la Roland Garros își vede de drum. Pe tabloul feminin, acolo unde existăm și noi, al doilea Mare Șlem al anului merge mai departe cu 6 foste campioane de Grand Slam mai puțin. Toate căzute sub securea outsiderelor. 

Printre surprizele neplăcute, dar nu neapărat victimă neașteptată, Bianca Andreescu. Se întâmplă ceva rău cu această fată posesoare a unui talent unic și e păcat. Dar poate că nu este treaba noastră, ci a canadienilor și a cățelului familiei să deplângă situația. 

În schimb, ne bucurăm pentru calificarea Anei Bogdan, beneficiară a retragerii Osakăi, la fel pentru victoria Mihaelei Buzărnescu în fața olandezei Arantxa Rus. Un succes condimentat, ca de obicei, cu halucinante suișuri și coborâșuri.

Serena pe marginea prăpastiei, Irina miloasă

Faptul zilei mi se pare însă primul set al meciului dintre Irina Begu și Serena Williams. Disputată în premieră mondială în nocturna arenei Philippe Chatrier, întâlnirea dintre americanca deținătoare a 23 de titluri de Grand Slam și românca Irina Begu, 74 WTA, se anunța o formalitate pentru prima. 

A fost 7-6, 6-2 pentru Serena la final, dar felul în care i s-a opus Irina Serenei până la 6-4 pentru ea în tie-break merită niște aplauze discrete. Și un regret pentru ce putea fi cariera Irinei cu mai multă încredere în forțele proprii. Căci după ce a condus cu 5-2, Serena a fost egalată, apoi condusă cu 6-5. Atunci, în acel punct spațial-temporal, Serena era pe punctul să se prăbușească.

Și mai bătrână…

Se puteau citi panică și disperare pe chipul marii campioane americane. Jocul atent al Irinei, care în destule momente a răspuns la forță cu forță și a reușit să își plimbe adversara, lucru care Serenei îi place cel mai puțin, nu îi oferea nicio breșă. 

La 6-4 pentru ea în tie-break, deci cu două mingi de set la dispoziție, dintre care una pe propriul serviciu, s-a întâmplat ceva cu Irina. A ezitat, a obosit subit, a avut un moment de … milă? Greu de spus, doar că animalul de pradă de dincolo de fileu a simțit. Și a întors meciul în câteva mingi.

Păcat, mare păcat, probabil că dacă Irina își ținea firea atunci, asistam la căderea inexorabilă a Serenei. Nu doar din turneu, din tenis! 

Serena în clipele acelea părea brusc și mai bătrână, și mai uzată, și mai caraghios imobilă, că se așeza și se ridica de pe scaunul de la marginea terenului ca un om cu dureri de șale. Aduc ca argument experiența personală.

De kilogramele Serenei și, hmm, de celulită nu mai zic nimic, că intru în Fan Club Țiriac și oricum văd că lumea a căzut pe spate după noul ei combinezon verde fosforescent. 

Cum ar fi fost ca Irina să îi fi dat lovitura de grație Serenei? Și cât de puțin a lipsit, nici nu vă dați seama, Vlăduților care ați făcut febră musculară de la atât sport!


Comentarii (21)
3507403945984319
Dan Coman  •  03 Iunie 2021, 05:13
Postat de alinneag pe 01 Iunie 2021, 17:30

Asta de la sfârșit cu Vladutilor nu am înțeles-o...

Aia cu Vladutilor nu ai inteles-o, pentru ca nu te uiti la meciuri. Altfel, ti-ai aduce aminte de reclama cu Vlad(ut) Cazino, din pauze.

289103212926954
Ionut FreeRun  •  02 Iunie 2021, 23:20
Postat de andrei.33 pe 02 Iunie 2021, 02:42

Osaka e o domnișoară fițoasă si narcisista ca multe vedete de vârstă ei.

A fost colega ta de banca in liceu. O cunosti foarte bine.

289103212926954
Ionut FreeRun  •  02 Iunie 2021, 23:16

Geambasul nostru mai livreaza niste perle despre Osaka intr-un articol despre cat de "putin" aka 2-0 seturi, handicap - 4.5 gameuri, a lipsit ca sa ce? Sa bata Begu? Nene, - 4.5 handicap e o victorie as zice clara, doar tu o vezi la limita. Si mai elibereaza-te de obsesia Osaka, gaseste si tu ceva mai cu miez.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează