OPINII  »  CFR, CAMPIOANA ROMÂNIEI

Campioana centimetrilor

Editorial Cristian Geambașu
Editorial Cristian Geambașu

Articol de - Publicat luni, 16 mai 2022 00:18 / Actualizat luni, 16 mai 2022 00:19

Clujul clădit după chipul și asemănarea lui Dan Petrescu se încoronează din nou după o întrecere mai condimentată decât în ultimii ani. Chipurile fericite ale tinerilor suporteri ardeleni pledează pentru o stare de normalitate pe care Bucureștiul și Craiova nu sunt dispuse să o urmeze.

Regula ofsaidului este mai clară acum. Un ofsaid centimetric din care a înscris Voluntari golul care a aruncat de pe orbita titlului FCSB-ul se repetă la aceeași scară centimetrică la Cluj, la reușita cancelarului de fier al ardelenilor, Bismark Boateng. 

Observați că din aceste duble erori de arbitraj, campioana en titre a ieșit de două ori câștigată. Și a ieșit iar campioană. VAR-ul ar fi putut face lumină, dar nouă ne place misterul. Și ambiguitatea. Căci dacă FCSB și CFR puneau piciorul în prag, alături de Craiova, am fi avut de mult sistemul de asistare video. Așa avem tânguiri ale părții vătămate.

Campioana centimetrilor

Valorile tradiționale

Misticii de la București profețiseră că echipa lui Mihai Rotaru va fi mesagera dreptății divine. În numele unei corectitudini sportive care la noi pare suspectă, oltenii și-au propus să pună adversarilor problemele pe care le puseseră cu o zi înainte voluntarii primarului Florentin Onoare Pandele. 

Clujul a etalat valorile tradiționale – disciplină, rigoare, muncă – deși nici veteranul Deac, nici mai tinerii Păun sau Birligea nu au strălucit în atac, în vreme ce Burcă sau Camora au părut nu o dată vulnerabili.

Valerică, factorul destabilizator

Purtând povara dezamăgirii finalului ratat de sezon, Craiova a crescut tensiunea meciului după golul sută la sută realizare personală al lui Mateiu. Ivan nu a fost limpede, Koljici a fost mediocru, iar Markovici a intrat parcă prea târziu în meci. Golul lui Debeljuh după gafa de amator a lui Valerică Găman nu doar că a adus iar titlul în Gruia, dar a și dezvelit o dată în plus vulnerabilitățile defensive ale formației pe care Reghecampf încă o șlefuiește. 

Mai puțin convinsă parcă de rolul ei de justițiar divin care îi fusese atribuit de la București, Craiova nu a putut împiedica marșul Clujului către încă un titlu.

Un titlu obținut cu mai mult scrâșnet din dinți decât în anii trecuți, dar cu atât mai prețios pentru Dan Petrescu și ai lui. Cât valorează la export acest nou titlu este un subiect pe care îl aduci în discuție doar dacă vrei să strici petrecerea.


Comentarii (30)
mosvasile
mosvasile  •  17 Mai 2022, 09:56

”Ofsaiduri”reclamate de comentatorii gigiști?!Și„demonstrate”de reluarile tv masluite-facute numai din anumite unghiuri?!Puah!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

zorrozabal
zorrozabal  •  17 Mai 2022, 09:51
Postat de Gabi Zahiu pe 16 Mai 2022, 11:45

Merita clarificat un aspect decisiv. Steaua a insistat pentru implementarea VAR-ului, a propus chiar sa plateasca pt asta dar smecherii grupati in jurul castigatorilor din ultimii 5 ani au facut toul pt a amana decizia, pt a nu pune in pericol strategia castigatoare a ultimilor ani. Romania a ramas ultima din Europa si din pacate nu numai la asta! Campioana mincinoasa a unui fotbal ruinat intr-o tara la fel! CFR a tras 3 suturi la poarta in meciul amical, din Cupa PSD, cu Craiolguta si a dat 2 goluri, unul din offside (precum Costin) si altul dintr-un asist genial al lui Gaman (normal pt experienta lui). In Romanica lui basescu, johanis, ponta, ciolos, dragnea, dancila, orban, catu, ciolacu, ciuca, fotbalul a fost confiscat de politruci lacomi si de bisnitari verosi, contaminat cu gasca burlaneasca si cu gangul Vassaras. Nu se mai joaca pe teren, ci in birouri, in culise, in tenebrele unui sistem ticalos si asta se intampla nu doar in fotbal! De ce ar fi fotbalul altfel decat tot ce se intampla in jurul nostru?? Probabil ca daca Jiji il punea antrenor pe M Lucescu si pleca un an la Athos, Steaua ar fi pierdut mai greu campionatul in disputa cu grupul organizat de.... partid si de stat, dar tot ar fi pierdut!

Dar nu l-ai„clarificat”cinstit „aspectul”ala!Becali se râzgâia la tv.zicând ca vrea VAR dar...NU la meciurile echipei sale!Numai la meciurile CFR!Ca platește el!Cât privește implicarea politicului!GG a profitat cel mai mult cât a fost Basescu președinte-beneficiind de o nefireasca imunitate- ca ajunsese sa faca„aroganțe”la tv laudându-se cum a mituit pe cutare arbitru sau cutare șef al comisiei de disciplina!Iar despre alde Dragnea și Ponta... tot el zicea ca il vizitau și la Poarta Alba!

778201336336563
Victor Ba  •  17 Mai 2022, 08:18

Cine a stabilit ca a fost ofsaid? Din moment ce arbitrii nu au dictat ofsaid, toate comentariile sint din ciclul "sa vorbim vorbe". Rezultatele nu se stabilesc functie de chibiti si jurnalisti. Ci pe teren; ce a fost acolo, aia ramine.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează