OPINII  »  EDITORIAL

Halep între solidaritate și folclorul urban

Articol de - Publicat vineri, 04 noiembrie 2022 09:54 / Actualizat vineri, 04 noiembrie 2022 10:18

Steve Simon, șeful WTA, are un mesaj care doar în aparență este liniștitor. El spune că nu contestă integritatea Simonei, dar „crede cu tărie” în programul antidoping al organizației pe care o conduce

Noutăți în cazul de dopaj al Simonei Halep. Noutățile nu sunt bune. Doi români membri ai Sports Resolutions, Paul Ciucur și Dan Mihai, anunță că românca a fost oficial acuzată de dopaj și are un termen de 20 de zile în care să conteste sau să recunoască acuzația. 

Sports Resolutions este o organizație independentă care se ocupă de soluționarea litigiilor din sport, oferind, potrivit site-ului propriu, "servicii de mediere, arbitraj, tribunal și expertiză".

Mulțumim!

ITIA (Agenția Internațională pentru Integritate a Tenisului), alt for independent înființat cu acordul organizațiilor tenisului mondial (ITF, ATP, WTA), confirmă faptul că audierile și judecata propriu-zisă ale cazului vor cădea în sarcina amintitului Sports Resolutions. 

Precizând însă că data audierilor nu va fi confirmată, dar că rezultatul final al acestora va fi comunicat atunci când se va da un verdict. 

Mulțumim, ITIA, mulțumim Sports Resolutions! Asta deja sună a concesie făcută vulgului de organizații care se joacă de-a ocultismul.

Contaminarea este exclusă

Dacă nu v-am pierdut în hățișul acesta de organizații independente și integre, putem rezuma. Simona Halep nu mai are căi de atac, având în vedere că la recoltare, atât la proba A, cât și la proba B, sportivul sau sportiva participă în mod direct. 

Deci nu poate invoca o eventuală contaminare, mai ales că, în plus, sportiva are dreptul și ocazia să participe, a precizat Paul Ciucur la TVR 1, direct sau prin reprezentant, și la deschiderea probei B. 

Așa cum a fost cazul cu Simona, care a cerut o contraexpertiză. Element agravant în situația în care la judecată ea va fi găsită vinovată.

Halep între solidaritate și folclorul urban
Simona Halep // foto: Imago Images

Inima lui Mats

Iată de ce spuneam că lucrurile nu stau deloc bine pentru Simona, în pofida valului de mesaje de solidaritate primite de la personalități marcante ale lumii tenisului. 

Solidaritate care ascunde și un spirit de castă, nu doar sentimente dezinteresate. În ordine cronologică, printre ultimii care s-au exprimat în favoarea nevinovăției dublei campioane de Grand Slam, Mats Wilander și Steve Simon, directorul WTA. Wilander, fost lider mondial, exclude vehement varianta ca Halep să fi apelat cu bună știință la o substanță interzisă. 

"Inima mea este alături de Simona (...) Aș spune că, dintre toate jucătoarele pe care le-am întâlnit, ea este una dintre cele care nu au cum să facă ceva intenționat." 

Wilander știe totuși că greșeala nu o absolvă de vină, fiindcă vine și adaugă prudent "este posibil ca în ziua de azi să iei din greșeală ceva despre care nu știi mare lucru". Da, este posibil, asta e ideea.

Avertismentul în cuvinte de catifea

Steve Simon, șeful WTA, organizația conducătoare a tenisului profesionist feminin, este și mai nuanțat. Simon spune că nu i-ar contesta niciodată integritatea Simonei, dar crede "cu tărie" în programul antidoping al WTA, fiind "foarte încrezător că, pe măsură ce avansăm în proces, adevărul va ieși la iveală și vom lucra cu el corespunzător". 

Asta înseamnă că nimic nu o va apăra de consecințe pe Simona în cazul, probabil, al unei sentințe nefavorabile.

Teoria mâinii criminale

Între timp, a înflorit folclorul. Cultura populară se hrănește cu zvonuri din cele mai năstrușnice privind modul în care roxadustatul a apărut în analizele Simonei. 

Inclusiv acela că mâna criminală care ar fi pus otrava în băutura jucătoarei nu a fost a altcuiva decât a partenerei de viață a lui Patrick Mouratoglou. Sigur că în așteptarea verdictului plonjonul în derizoriu este la îndemână. 

Din păcate, în ipoteza probabilă a unei suspendări, impactul asupra lumii sportului de la noi și de pretutindeni va fi mult mai mare decât cutremurul de 5,1 pe scara Richter. 

De exemplu, unde o vom mai plasa atunci pe Simona, alături de Nadia și de Iolanda Balaș?


Comentarii (23)
ParinteUnu
ParinteUnu  •  15 Noiembrie 2022, 04:23

te intrebi dece nu a fost depistata a lui Halep pe cine avea în echipa romanii care au ajutat-o ani și ani de zile și totul a mers cit se poate de bine. i-a dat afara ca pe masele stricate fără vreun motiv clar ci doar la impulsul acestui așa zis antrenor cu bani care i-a adus numai ghinioane. a divorțat și nimeni nu știe dece. Tony nu spune multe bă se lasă călcat în picioare pe cine presa spune ca nu ar putea avea copii. sa nu fi știut a lui Halep toate astea înainte de a face pasul cel mare? cu siguranță ca știa ca poate avea copii altcumva nu se lupta să-și ia un soț ascultător cu bani care sa o lase sa iei facă de "cap" cu tenisul ei. Legea "barthy" nu lucrează pentru ea pentru ca australianca are alta educație și ea chiar iei iubește soțul cu care dorește o familie. Halep a fost neascultatoare de mică și și-a impus punctul de vedere fata de părinți. azi plătește toate astea. bani avea , glorie iei făcuse. și totuși dacă s-a operat la Sini pentru performanta sa nu fi încercat și ceva acum? ***. soția grecului ar putea fi implicată pentru ca promis răzbunare. deci totul legat de lipsa romanilor din lotul ei și de prezenta grecului. dar totul a fost făcut fie conștientă fie inconstienta dar total neprofesionista acceptând în numele "gloriei" orice. nu poți sa scapi spunând ca nu ai știut ca nu ai folosit. este vina ei și numai ai ei.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Braveheart.ro
Braveheart.ro  •  09 Noiembrie 2022, 10:43
Postat de Freyya pe 04 Noiembrie 2022, 14:53

ce sa caute *** langa Nadia?????

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

danglumetu
danglumetu  •  05 Noiembrie 2022, 16:20
Postat de Freyya pe 04 Noiembrie 2022, 15:29

" Noutăți în cazul de dopaj al Simonei Halep" - din continutul articolului de fata ... deci *** nu e o jignire ci o realitate... ***

daca s-o fi contaminat prin contact sexual?

Vezi toate comentariile (23)
Comentează