OPINII  »  EDITORIAL

O glumă proastă

Articol de - Publicat joi, 09 februarie 2023 09:42 / Actualizat joi, 09 februarie 2023 09:45

Continuă festivalul sfidării regulamentelor. Aplauze pentru Mihai Pintilii, care este antrenorul etapei în viziunea LPF

Liga Profesionistă de Fotbal l-a desemnat pe Mihai Pintilii antrenorul etapei a 24-a a SuperLigii românești. "Stafful roş-albaştrilor a pregătit excelent derby-ul cu CFR, iar rezultatul final a venit ca o răsplată", scrie pe site-ul LPF la rubrica Echipa Etapei. Dacă site-ul LPF era un site de umor, gen Times New Roman, știrea ar fi fost amuzantă.

Becali ce mai face atunci?

Nefiind site de umor sau poate doar unul de umor involuntar acela al LPF, desemnarea lui Mihai Pintilii drept antrenorul etapei de către forul care organizează, conduce și împarte cluburilor milioanele din drepturile TV pare o glumă proastă. În afară de faptul că Mihai Pintilii nu posedă licență care să îi permită să antreneze o echipă din prima ligă și că figurează în acte ca delegat al echipei, el nu decide nici primul "11", nici schimbările. Lucruri de care se ocupă Gigi Becali.

În clasamentele chibiților, da

LPF legitimează un fals și, pe deasupra, îl premiază. Organism autonom, dar subordonat Federației Române de Fotbal, LPF contestă tocmai acțiunea FRF în cazul Pintilii și al celorlalți antrenori fără patalama. E una că nouă ni se pare că Pintilii poate fi un bun antrenor, că are har pentru această meserie și că știe să vorbească pe limba fotbaliștilor cu care lucrează. În clasamentele chibiților, Pintilii poate fi antrenorul numărul 1 al lumii, nu într-o ierahie stabilită de site-ul oficial al LPF. În clasamentele chibiților, dar nu numai.

O glumă proastă
Filip, Pintilii și Strizu (de la stânga la dreapta) într-o ședință-fulger în Gruia

Lanțul stăpânului

Ați auzit vreo reacție negativă din partea oamenilor de și din fotbal? Nu, în schimb, au apărut interpretări, nuanțe. La fel ca în cazul scandărilor xenofobe, comicăria cu desemnarea lui Pintilii drept antrenorul etapei beneficiază de suportul avocaților din oficiu ai cauzelor strâmbe. Ai celor care sunt convinși că regulamentele sunt făcute pentru a fi driblate, dacă nu chiar călcate în picioare. 

Ești privit părintește în ochi și ți se explică rar, ca unui copil care înțelege mai greu, că "Pinti" se ocupă de procesul de pregătire, că el face strategia de joc și uneori, când lanțul stăpânului este mai larg, decide, dom’le, chiar componența compartimentului defensiv. Să te tăvălești de râs și alta nu!

Sau poate că nu. Dacă citești comunicatul avocaților lui Mario Iorgulescu, ți se ia. La câtă obrăznicie și fals găsești acolo, povestea cu Mihai Pintilii pare doar o glumă de șantier. 


Comentarii (9)
adriann_
adriann_  •  09 Februarie 2023, 16:43

Rezultatul tuturor acestor exceptionalisme marca gigi becali s-a vazut in dubla cu anonimii de la Silkeborg, in care clona fcsb si-a castigat numele de ZECESEBE. In rest, poate ciobanul sa-i cumpere lui Pintilii si titlul de antrenorul secolului acordat de Federatia din Vanuatu, tot o sa stie oricine cate si-a luat antrenorul becali g. de la niste flacai din Danemarca profunda, aia cu fermele de nurci (daca nu stiati, cu asta se ocupa lumea pe la Silkeborg).

19sevilla86
19sevilla86  •  09 Februarie 2023, 15:19

Justificata incrancenarea autorului si dorinta lui de a promova principii sanatoase in sport, in fotbal, in societate. Cu toate acestea de prea multi ani astfel de moralisti si justitiari sunt complici cu o anomalie majora din sportul romanesc, care este singurul din UE care continua sa fie contaminat de inventiile bolsevice CSA si CS Dinamo, care continua sa fie dominat de doua cluburi militarizate adica exact ca pe vremea URSS! Din pacate nu l-am vazut pe autor revoltat de faptul ca anual se irosesc in cazarmile sportive ale armatei si militiei peste 50 mil euro, mai mult de 1,7 miliarde euro din 1990 pana in prezent! Pentru a intelege mai bine ratiunea mentinerii exclusiv in Romania a inventiei sovietice CSA se poate accesa linkul care arata dimensiunea risipei produse de ultima cazarma sportiva bolsevica din UE! Se poate intelege mai usor ca anomalia fotbalistica militara 2017 a fost inventata pentru a mai adauga peste 2 mil euro anual la paguba produsa anual in bugetul MApN, in banii publici, in buzunarele noastre, de cei din MApN si CSA, care folosesc ca paravan sportul militarizat de rit stalinist: https://orangesport.ro/csa-steaua-buget-de-27-3-milioane-de-euro-in-2022-este-un-record-in-istoria-clubului-documente-oficiale-21012182

cosmo
cosmo  •  09 Februarie 2023, 14:43

F corect articolul, lpf în sine e o gluma proasta.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close