OPINII  »  LPF

Sănătate “la” toți vaccinații!

Editorial Cristian Geambașu
Editorial Cristian Geambașu

Articol de - Publicat vineri, 15 octombrie 2021 13:10 / Actualizat vineri, 15 octombrie 2021 13:15

Aceasta este urarea creștinească a lui Gigi Becali. Între timp, Justin Ștefan de la Ligă așteaptă ceva serios de la FCSB. Serios?

"Așteptăm o anchetă serioasă", spune LPF prin vocea secretarului general Justin Ștefan, referindu-se la cazul multiplelor infectări cu Covid-19 de la FCSB. Sau ca să vorbim corect, așa cum ne atrage atenția CNA, SC Fotbal Club FCSB SA. Dar acesta este deja alt subiect. 

Noi să revenim la ancheta serioasă așteptată de Liga Profesionistă privind molima de Covid-19 care s-a abătut peste jucătorii antrenați de Edi Iordănescu. Ca un adevărat lider, el însuși infectat cu virusul acesta mai mult păcătos decât periculos, cum ar spune ayatolahul din Pipera.

Infectații și responsabilitatea individuală

Alături de Iordănescu Jr., lista îi cuprinde pe Cătălin Straton, Iulian Cristea, Oaidă, Șerban și Cordea, ultimul venind infectat de la națională după spusele infecționistului care îndeplinește și ingrata sarcină de patron. 

Celor 6 enumerați, li se adaugă Budescu și Șut, izolați preventiv pentru că prezentau simptome ale bolii. Situația echipei este cu adevărat delicată înaintea partidei de campionat cu Mioveni, CS Mioveni, mai ales că între timp antrenorul de conjunctură, Mihai Pintilii, s-a infectat și el.

Sănătate “la” toți vaccinații!

Reluăm ideea de bază. Justin Ștefan anunță că LPF se va lămuri după o anchetă internă la FCSB și "îndeamnă la responsabilitate individuală".

Așteptăm o informare mai clară despre ce se întâmplă acolo. Nu poate un președinte de club să fie responsabil pentru orice caz de COVID-19 care apare în lot. E clar că trebuie să analizăm ce înseamnă procedura de testare, dar regulamentul nu împiedică cluburile să-și testeze toți jucătorii în fiecare săptămână. Nu ar trebui ca jucătorii să fie testați doar atunci când regulamentul impune acest lucru.
 –Justin Ștefan pentru digisport.ro

Noi v-am recomandat, voi nu ați urmat!

Are logică ce spune domnul Ștefan, doar că intervenția dumnealui seamănă a spălat pe mâini din partea Ligii. Noi v-am recomandat, voi nu ați urmat, vedeți acum cum vă descurcați. Mai aduce și a partizanat cu FCSB intervenția secretarului general LPF. 

E ca atunci când, în vremuri demult apuse, învățătorul se făcea că trage elevul de urechi. Despre instituirea unor reguli clare, cu sancțiuni explicite în cazul nerespectării protocolului sanitar nicio vorbă. Despre asumarea unor măsuri coercitive, să nu care cumva. Noi suntem o democrație, nu o dictatură a indivizlor cu seringi!

Prelegerea domnului Becali

Justin Ștefan face apel la responsabilitatea individuală ca să îl scoată pe președintele de club. Care, mă rog, în cazul nostru este patron, dar se înțelege despre cine este vorba. Așadar conducătorul nu este răspunzător pentru orice caz de Covid-19 care apare în lot, zice oficialul de la Ligă. Teoretic și chiar uman omul are dreptate. 

Nu poți să stai prin boscheți ca regretatul Titi Teașcă ca să îi păzești pe Oaidă și pe Cristea. Problema este că Gigi Becali s-a exprimat clar în privința prevenției infectării. El nu i-a obligat pe fotbaliști să nu se vaccineze, dar le-a ținut o prelegere de specialitate în care le-a explicat daunele fizice și psihice pe care le produce serul blestemat.

O fi bine, o fi rău?

El nu este un stăpân de sclavi, așa cum insinuează presa, ci un părinte spiritual care nu și-a îndemnat adepții la sinucidere colectivă, ci la renunțare. "Nu ne poate obliga nimeni să băgăm o substanță în noi", a decretat Becali. Iar ei, jucătorii, au înțeles mesajul. 

Vedeți, domnule Ștefan, cum devine cazul cu reponsabilitatea individuală? O fi bine, o fi rău să ne vaccinăm, nu mai contează (vorba vine), important este că Becali i-a influențat. FCSB are 10% rată de vaccinați datorită/din cauza patronului. Sunt convins că înțelegeți, sunteți un om inteligent, educat.

Creștinul consideră că îi luăm oxigenul

Ca un bun creștin, domnul Becali ne-a urat ceva la finalul intervenției la "Fotbal Club". "Cum Ilie Dumitrescu (n. red., vaccinat) ne urează nouă sănătate, și eu vă urez vouă sănătate la toți vaccinații. După vreo doi ani o să vedem cine va ura sănătate cui". 

Ați prins ideea, domnul se așteaptă ca peste doi ani ori să nu mai fim pe aici, ori să urlăm de durere prin spitale. Că între timp ne vor fi crescut coarne, copite și coadă, nici nu se mai pune.

Asta ca să înțelegeți în sfârșit despre ce personaj vorbim. Și pe cine apără Justin Ștefan.


Comentarii (39)
958966507476996
Marius Popovici  •  18 Octombrie 2021, 01:47

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

logann
logann  •  16 Octombrie 2021, 21:27

Ba Geambasu dar stiri din sport nu mai dati la ziarul asta? In seara asta e un meci de box in Uk patria boxului in care in mainevent boxeaza un boxer ROMAN Christian Hammer!!! Nici o stire in asa zisele ziare de sport din Ro.Numai amanta lui reghe si prodanca...ce naiba

347655969058390
Ion Popescu  •  16 Octombrie 2021, 17:25

Exista si parti bune. Cu atatia morti nevaccinati creste procentul de inteligenta in Romania.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează