OPINII  »  SEPSI - FCU CRAIOVA

Un precedent de o gravitate maximă!

Editorial Cristian Geambașu
Editorial Cristian Geambașu

Articol de - Publicat joi, 16 februarie 2023 18:51 / Actualizat joi, 16 februarie 2023 18:53

Valeriu Iftime acuză aplicarea regulamentului în judecarea cazului Sepsi-U Craiova. Păi, ce, bă fandosiților care sunteți, n-are dreptate?

„Baietzii”, vorba lui Cristiano Bergodi, care nu citesc decât titlurile au înțeles că articolul „Meritul sportiv, ce ipocrizie!” ar fi o pledoarie pentru stabilirea rezultatului unui meci la diferite comisii. Asta în dauna întrecerii cinstite, din arenă.

Cu un pic de răbdare, nu foarte multă, cât să mai fi parcurs două-trei rânduri din text, revoltații ar fi înțeles că era vorba despre invocarea ipocrit-avocățească a disputării cu orice preț a unui meci pentru a scuza violența grupurilor de suporteri turbulenți, atât de poetic denumiți ultrași. Cazul în speță, deja faimosul meci suspendat definitiv Sepsi-FCU Craiova.

Nuanțiștii

Este și acesta un deziderat, să ajungem să rezumăm întreg conținutul unui articol în cuvinte care să încapă în jumătate de rând de text. Ăl de reușește, da ziarist. 

Până atunci, cu umilele instrumente ale meseriei noastre care enervează pe atâta lume, să vedem ce ecouri a mai avut verdictul Comisiei de Disciplină, care a dictat meci pierdut, 0-3, pentru echipa lui Mititelu. Plus amenzi de ambele părți și pedepse disciplinare în contul clubului din Bănie.

Remarcam în articolul de ieri că în afara celor două entități implicate direct în intriga de la Sfântu Gheorghe, ambele nemulțumite de decizie, există și o a treia tabără. Aceea a nuanțiștilor, dacă pot să îi numesc așa. Și uite că pot.

Un precedent de o gravitate maximă!
Sepsi - FCU Craiova

Bleu, nu albastru, carmin, nu roșu

Nuanțiștii sunt pictorii moderni. Sunt cei care adaugă nuanțe pastelate unui tablou din culori clare. Alb, negru, roșu, verde, albastru. Situațiile nu mai sunt albastre, ci devin bleu, roșul unei plăgi deschise la o intrare cu crampoanele pe tibia adversarului se transformă în carminul acțiunii nepremeditate a agresorului, verdele pur al gazonului este obținut nu din cultivarea unor soiuri rezistente la condiții vitrege, ci din folosirea unor vopseluri care nu se șterg la prima ploaie.

Și tot așa, încât nu mai poți deosebi binele de rău, nici falsul de autentic. Și de ce ai face-o, dacă ți se spune că lucrurile sunt mai complicate decât puterea ta de înțelegere.

Nea Valerică la revoluție

Promovat recent în clubul nuanțiștilor fotbalului, domnul Valeriu Iftime are prospețimea tipică nou-venitului. Spre deosebire de idolul și partenerul lui de afaceri Gigi Becali, V. Iftime are ceva școală și un limbaj care topește interesant dulci inflexiuni moldovenești.

La fel ca majoritatea oamenilor din fotbal, Iftime critică și dânsul decizia Comisiei de Disciplină, pledând post-factum pentru rejucarea partidei.

„E incredibil! Un asemenea precedent este de o gravitate maximă! Păcat că încurcăm fotbalul cu astfel de decizii. (...) O fi avut regulamente (n.red, arbitrul), dar și astea pot fi corectate la un moment dat”, a tunat patronul de la Botoșani. 

Cum, domnule Iftime? Din mers, în timpul meciului să aplicăm creator regulamentul? După ureche, așa cum ne convine, cum atât de inspirat a cuvântat gânditorul din Pipera, profesorul dumneavoastră?

Omenia, cumetria

Un domn care trăiește într-o zonă etno-folclorică apropiată Botoșaniului i-a transmis unui coleg consternarea pe care o trăia urmărind tonul discuțiilor din studiourile TV. Corul pe o singură voce al invitaților care cântau melodia rejucării, incriminând verdictul Comisiei.

Domnul respectiv nu este un personaj fictiv și îmi permit să îl salut pe această cale. Țin să îi transmit că ne aflăm într-o minoritate pe cale de extincție noi, ăștia răi, care nu înțelegem ce este omenia, care ignorăm valorile cumetriei, noi, ăștia care nu pricepem naibii o dată că regulile sunt făcute pentru a fi încălcate, iar evenimentele ca să fie răstălmăcite.

100% regulamentar, nu și 100% corect!

În cazul nostru, mesajul persoanelor responsabile și cu frica lui Dumnezeu către noi, ăștia de nu avem nimic sfânt, ar fi: „Și ia să ne mai lase, bă, în pace și "bozgorii" ăștia, care au devenit așa de sensibili!"

Nimeni însă nu s-a ridicat la chintesența gândirii fostului președinte al Ligii Profesioniste. „Decizia este 100% regulamentară, dar decizia nu este și 100% corectă”, a spus Mitică Dragomir, personaj desprins parcă direct din schițele lui Caragiale. Curat murdar, nea Mitică! Muzica!


Comentarii (13)
TzurcanuDePitesti
TzurcanuDePitesti  •  21 Februarie 2023, 10:01

cind ajungeți sa dați din puțul gândirii a lui mitica puscarie ce sa mai zic? pirnaias, barbugiu, parvenit , șmecher, mincinos și neam prost locul lui este la pușcărie . s-a ajuns vai și amar de țară aia care are parveniți Investiri și milionari. Dumnezeu m-a ajutat sa plec și nu am scuipat mai mare sa inec toate *** cu bani din țară. vai și amar ce va așteaptă... hai putin!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Papalaga
Papalaga  •  18 Februarie 2023, 06:04

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

AmuzantulTrollescu
AmuzantulTrollescu  •  17 Februarie 2023, 16:51

Nici "mâr" nu mai avem voie sa le zicem! Bravo lor! Ei sunt sefi si noi............lor P.S. Am pus punctele alea acolo ca sa nu ma modereze (iar) astia. Completati voi spatiul liber ;)

Vezi toate comentariile (13)
Comentează