OPINII  »  EDITORIAL RĂZVAN LUȚAC

E și vina noastră

Răzvan Luțac
Răzvan Luțac

Articol de - Publicat joi, 29 iulie 2021 19:35 / Actualizat joi, 29 iulie 2021 20:09

5 concluzii după cea mai mare rușine din fotbalul românesc. Și nu ultima, vor urma și altele. Dudelange era echipă pe lângă Karagandi, pe bune! 

FCSB a pierdut cu Karagandi într-un stil ce nu poate fi încadrat la ghinion sau accident. Nu. Băieții din Kazahstan - cu fundaș tadjic născut în Ghana, dar nefolosit la „naționala” Tadjikistanului - au dominat, au avut ocazii și puteau rezolva meciul până la penalty-uri.

Bară înainte de golul de 2-1, ocazie uriașă în prelungiri, Șahtior n-a arătat că ar fi outsider. 

5 concluzii după marea rușine, una incomparabilă cu Dudelange, care avea niște fotbaliști prin echipă, cât era ea din Luxemburg. Sinani, acum în Championship, împrumutat de Norwich la Huddersfield, e un exemplu.

1. Nouă ne părea rău că nu-s la Jocurile Olimpice!

Dintre echipele din Liga 1 care n-au lăsat fotbaliști la JO, cel mai clar exemplu era FCSB. Avea o suită de fotbaliști care puteau fi lăsați la Tokio. Coman, Moruțan, Vlad, doar câțiva dintre ei. Însă Becali a preferat să-i țină pentru Conference League.

N-a nimerit-o.

2. Mai e Conference League o izolare?

Ne-am văitat că s-a făcut Conference League, o competiție care va mări și mai tare diferența dintre est și vest, dintre echipele mari și cele mici, dintre Liga Campionilor și pluton.

După meciul din seara asta, nu doar că e o competiție care ni se potrivește de minune, pare că ne depășește așteptările. 

3. Gigi Becali, antrenor model

Chiar dacă Becali nu se potolește nici când e taxat că el face echipa, trebuie s-o zicem iar. Degeaba ai fotbaliști pe care vrei să-i vinzi pe milioane dacă te joci de-a antrenorul. Un secol și jumătate de fotbal n-a trecut degeaba, n-a zburat pentru ca un patron să poată face treaba unui profesionist.

E și vina noastră
Gigi Becali a fost foarte dezamăgit de eliminarea FCSB din Conference League

Ce se înțeleagă Vucur sau Crețu după ce-i aduci la echipă și, după două săptămâni, la sosirea lui Vinicius, un Vinicius aproape de retragere, spui că aveai nevoie de un fundaș care să dea cu capul, că ei nu prea sunt în stare? Mai ai chef?

Voi, la serviciu, dacă vi s-ar zice - în două săptămâni - că sunteți ok, dar nu prea vă descurcați, mai vine cineva pe postul vostru, dar mai puteți să stați puțin, cum ați reacționa?

A, asta nu-l absolvă pe un fotbalist cum e Crețu - e clar că știa unde ajunge, știa cu cine are de-a face. Dar normal tot nu e.

4. Mai pleacă Moruțan la Galatasaray?

Sau a plecat deja? Că așa a părut la penalty-uri.

5. Și noi suntem de vină

Da, și noi, Luțac, GSP, ProSport, Eurosport, oricine continuă să scrie 3 articole după două declarații date pe aeroport de la d-alde Florin Vulturar, unul care vinde în străinătate pe zeci de milioane nestematele din Liga 1. 

Stați liniștiți, e și vina noastră. Hai să nu ne ascundem în spatele valului de miștouri - extrem de corect - aruncat spre FCSB. 

Și ne-o dăm cu stângul în dreptul, că iar, din august, scriem maximum despre un Clinceni - Voluntari. Apoi ne văităm că e plină Divizia A de echipe din Ilfov. 

Pe ele nu le vinde Florin Vulturar.

P.S. Pentru că m-am enervat, promit că, în câteva săptămâni, încropesc un articol cu fotbaliștii „vânduți” în străinătate de acești agenți. Agent de jucător, echipa la care a ajuns respectivul, „sumă”, tot. Să facem un clasament și să vedem la cine să ne uităm și la cine să nu ne uităm în gură.


Comentarii (38)
orgasmolog
orgasmolog  •  02 August 2021, 08:32

D-le Razvan, puteti scrie ce doriti despre il gigi, dar este cel mai longeviv antrenor din liga 1, probabil si de prin lume, merita putin respect .

dodo001
dodo001  •  30 Iulie 2021, 14:59
Postat de anatol_karagandici pe 30 Iulie 2021, 11:32

Un bun jurnalist de investigatii ar trebui sa poata lua urma tranzactiei ultrabizare cu Dennis Man. Mai ales ca Prodanca abia asteapta sa rastoarne masa... Acolo e cel putin o suspiciune rezonabila de parandarat iar discutia (deocamdata ipotetica) poate merge pana la spalare de bani samd.

Cam tot ce face ciobanul e cu iz penal. Nu poate sa stea liniștit deloc, parca celula îl cheamă înapoi

steaua_1947
steaua_1947  •  30 Iulie 2021, 11:57

Ce-ar fi să nu mai scrieți articole care sugerează că echipa din Popești-Leordeni are vreo legătură cu Steaua?

Vezi toate comentariile (38)
Comentează