OPINII  »  EDITORIAL CRISTIAN GEAMBAȘU

România second hand

Articol de - Publicat vineri, 16 aprilie 2021 21:59 / Actualizat vineri, 16 aprilie 2021 22:07

Asta avem acum la Cluj în meciul contra Italiei, o echipă mediocră și emotivă. Pare că Apocalipsa anunțată de Țiriac vine mai devreme decât ne așteptam

Mi-ki, Mi-ki! I-ri-na, I-ri-na! Roomânia, olee, olee! Încurajările venite din stația de amplificare a sălii din Cluj sunt surogate ale atmosferei pe care ar fi creat-o prezența publicului. Nu din cauza asta însă, a lipsei suporterilor și a tobei primarului Emil Boc, conduce Italia cu 2-0 după prima zi a meciului de baraj pentru menținerea în Grupa Mondială.

La surogat de încurajări, Irina Bara și Mihaela "Miki" Buzărnescu au răspuns cu două înfrângeri foarte reale. Bara, în fața Elisabettei Cocciaretto, cea de-a doua după o încleștare dramatică cu Martina Trevisan, prima rachetă a peninsularelor. 2-6, 6-2, 6-7. Precizare necesară. România și Italia au aliniat pentru meciurile de simplu trei jucătoare dincolo de prima sută mondială și una singură în Top 100. Trevisan, locul 99 în ierarhia WTA. 

Asta ca să ne dăm seama de standardul de calitate al întâlnirii. Numai că spre deosebire de Italia, unde urmașele Flaviei Pennetta, Francescăi Schiavone sau Robertei Vinci sunt dintr-un aluat îndoielnic, România putea alinia o echipă mult mai bună. Numai că unele domnișoare și-au dorit mai mult absența.

România second hand
Mihaela Buzărnescu a pierdut în meciul 2 al duelului România - Italia

Despre faptul că din diferite motive, accidentări sau alegeri/ranchiuni personale, România s-a prezentat la meciul cu italiencele fără primele 5 jucătoare ale noastre – Simona Halep, Patricia Țig, Sorana Cîrstea, Irina Begu Ana Bogdan – avem timp să discutăm mai aplicat după ce întâlnirea de la Cluj se va fi încheiat.

Sunt multe lucruri de lămurit, inclusiv cât și dacă datoria (bucuria?) de a juca pentru țara ta mai cântărește ceva. Deocamdată să observăm că debutanta Irina Bara a pierdut cam fără luptă, fiind depășită nu atât de adversară cât de miza partidei.

În cazul meciului Mihaelei Buzărnescu cu Trevisan a fost și dramă, dar și revederea cu o suferință cronică a acestei jucătoare, care alternează momentele de sclipire cu scufundări în mediocritate. 

Mingi superbe laolaltă cu greșeli neforțate și senzația aceea veche că oricât s-ar mobiliza Buzărnescu nu este sau nu poate fi om de echipă. Este 2-0 pentru Italia și, hai să nu ne mințim!, probabil că meciul este deja pierdut. Dar, așa cum spuneam mai înainte, probabil că era pierdut înainte de a începe. Avem timp să aprofundăm de mâine încolo, ce altceva să facem?


Comentarii (18)
1634546053472199
Damian Mihai  •  18 Aprilie 2021, 10:22

Este limpede ca a fost aliniata la start cea mai proasta echipa a Romaniei din intreaga istorie a FEDCUP. In al doilea rind inainte de startul intilnirii cu Italia s-au manifestat orgolii si ambitii idioate, tipic prostiei romanesti.S-a vazut din start ca nu aveam nicio sansa.Suntem campioni la a ne face de ris.

zorrozabal
zorrozabal  •  18 Aprilie 2021, 10:18

Sperantzele noastre-atatea cate ni le puteam permite-erau in Mihaela Buzarnescu!Avand in minte pe jucatoarea care in toamna lui 2018 si in 2019, aparuse ca o cometa din haurile...top 9oo,ajungand in cateva luni pana pe locul 20 wta-odata cu castigarea turneului de la San Jose-California!Uitasem ca dupa aceea-in lipsa unui staf profesionist-se suprasolicitase, jucand in TOATE turneele si in toate probele,accidentarea previzibila in aceste conditii, facand-o apoi sa dispara... de unde a aparut!In meciurile cu Italia ce a jucat?A jucat un tenis(feminin), de acum ...50 de ani,adica numai cu o mana si lipsit de fortza,in conditiile in care in prezent toate jucatoarele lovesc puternic,cu doua maini!Se poate obiecta ca reverul ei (cu o mana),este marca Federer,iar bakhand-ul(tot cu o mana),este marca Nadal!Da,dar numai ca intentie,pentru ca mingile trimise cu reverul ajungeau toate in fileu,iar backhand-urile ...jumatate afara!Si are...32 de ani!Acum-cu mintea romanului cea de pe urma-constatam ca ar fi fost mai bine daca bagam o junioara!Asta e!

dubluv
dubluv  •  18 Aprilie 2021, 10:06
Postat de niculaemoromete pe 17 Aprilie 2021, 13:36

Primul lucru pe care l-am constatat: fiecare membru al echipei Italiei joacă intr-un frumos echipament național( alb cu azur, pe care este așezat tricolorul italian) . Membrele echipei României joacă in bălțături ciclam, alb, bleu sau lila... De la poza de început a echipelor, echipa noastră apare de strânsură. Al doilea lucru constatat: La cele două mingi de meci ale Mihaelei Buzărnescu, fața acesteia era comtorsionată de crispare, fața italiencei era senină și afișa un zâmbet sincer! Antrenoarea italiencei o îndruma cu degetul spre tâmplă să gândească, Niculescu a noastră urla cu pumnul ridicat și strâns. Atât suntem, începând de la Țiriac , cel ce pariază pe-o profeție de-a lui cu fiecare președinte de Românie și prim ministru, până la mine, care-mi pierd timpul să scriu acest comentariu...

dar de timpul nostru ca citim prostiile debitate de tine nu zici nimic?

Vezi toate comentariile (18)
Comentează