Sînmărtean a fost cel mai tehnic, Cassio cel mai precis, Geraldo cel mai sigur. De la cine aşteptăm superlativele în acest sezon
22.07.2011
Noul sezon de Liga 1 stă să înceapă, iar echipele din România şi-au pus la punct loturile pentru o nouă stagiune în care este de aşteptat ca măcar cel puţin 5 formaţii să se lupte pentru titlul de campioană. Cel mai mult s-au întărit CFR Cluj şi Rapid, echipe care au avut rezultate sub aşteptări în sezonul trecut.

GSP.RO vă prezintă superlativele individuale ale sezonului precedent, rubrică la care impresionează fotbalişti precum Lucian Sînmărtean, Geraldo Alves şi Ianis Zicu şi vă propune mai multe nume pentru sezonul 2011-2012. 

Cel mai bun marcator - Ianis Zicu (Poli Timişoara) - 18 goluri
*Candidaţii din sezonul 2011/2012
: printre atacanţii de la care se aşteaptă enorm în noua stagiune se numără Tatu (Steaua), Wesley (Vaslui), Herea (Rapid) şi Weldon (CFR Cluj)

Cel mai bun pasator - Lucian Sînmartean (FC Vaslui) - 10 pase de gol
*Candidaţii din sezonul 2011/2012: la capitolul assisturi, e de aşteptat să iasă la rampă fotbalişti precum I. Apostol, C. Deac (Rapid), Eric (Gaz Metan), Sînmărtean (Vaslui), Ad. Cristea (U. Cluj) sau M. Alexe (Dinamo).

Portarul cu cel mai bun procentaj de baloane salvate - Catalin Grigore (Astra) - 79%
*Candidaţii din sezonul 2011/2012: cei mai promiţători portari din noul sezon par a fi D. Coman (Rapid), C. Tătăruşanu (Steaua) sau Grahovac (Oţelul).

Portarul cu cele mai puţine goluri primite pe meci - Mircea Bornescu (Rapid) - 0,65 goluri/meci
Portarul cu cele mai multe meciuri fara gol primit - Branko Grahovac (Oţelul) - 16 partide

Fundaşul cu cea mai buna medie de baloane recuperate pe meci - Raul Marincau (Braneşti) - 17 recuperari
*Candidaţii din sezonul 2011/2012: la fel ca şi în sezonul trecut, ne aşteptăm să iasă la rampă apărători precum Gardoş (Steaua), Marcos Antonio (Rapid), Moţi (Dinamo), Szukala (U. Cluj) sau Papp (Vaslui).

Fundaşul cu cea mai buna medie de dueluri aeriene cîştigate pe meci - Lukasz Szukala (Bistriţa) - 4 dueluri
Fundaşul cu cele mai puţine baloane pierdute pe meci - Geraldo Alves (Steaua) - 20,1%

Mijlocaşul cu cea mai buna medie de baloane recuperate pe meci - Mihai Pintilii (Pandurii) - 17,1 recuperari
*Candidaţii din sezonul 2011/2012: printre cei mai buni recuperatori din ţară în noul sezon se vor număra probabil Alex Bourceanu (dacă va reveni în Liga 1), Pintilii (Pandurii), N'Doye (Astra), Alexa (Rapid) sau Brandan (Steaua) 

Mijlocaşul cu cea mai buna medie de ocazii create pe meci - Catalin Munteanu (Dinamo) - 2,7 ocazii
*Candidaţii din sezonul 2011/2012: dintre mijlocaşii ofensivi, ne putem aştepta la un randament bun din partea lui C. Munteanu (Dinamo), Ad. Cristea (U. Cluj), Eric (Gaz Metan), Alexe (Dinamo) sau Deac (Rapid)

Mijlocaşul cu cea mai buna medie de driblinguri pe meci - Lucian Sînmartean (FC Vaslui) - 3,1 driblinguri
*Candidaţii din sezonul 2011/2012: cei mai tehnici fotbalişti din Liga 1 sînt în acest moment Sînmărtean (Vaslui), Apostol (Rapid), Ad. Cristea (U. Cluj), Torje (Dinamo) sau G. Paraschiv (Oţelul)

Atacantul cu cea mai buna medie de şuturi trase pe poarta pe meci - Stefan Nikolici (Poli Timişoara) - 1,8 şuturi
*Candidaţii din sezonul 2011/2012: printre cei mai incisivi atacanţi ai momentului se află M. Niculae (Dinamo), Cl. Niculescu (U. Cluj), Curelea (Sportul), Adailton (Vaslui) sau Tatu (Steaua).

Atacantul cu cel mai bun procentaj de goluri din totalul şuturilor pe poarta - Marius Bilaşco (Steaua) - 66,7%
Atacantul cu cel mai bun procentaj de şuturi pe poarta din totalul şuturilor la poarta - Cassio Barbosa (Rapid) - 72,2%