Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 mai 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 02 mai 2012 10:48

Italianul Roberto Paolillo a triumfat la Alba Golf Challenge în competiţia rezervată profesioniştilor, în timp ce Laurenţiu Coman a cîştigat trofeul la amatori, pentru a patra oară consecutiv.

Alba Golf Challenge a dat startul sezonului de golf la Pianu de Jos. Ediţia din acest an a competiţiei, a 8-a la număr, a reprezentat şi o premieră pentru România. S-a jucat în echipe combinate, formate dintr-un jucător profesionist şi 3 amatori!

În total, 74 de concurenţi din România, Ungaria, Italia şi Slovenia s-au întrecut sîmbătă şi duminică pe tărîmul sălbatic de natural al Văii Pianului. Competitorii au avut de parcurs 18 cupe, însumînd peste 6 km în fiecare din cele două zile de turneu. Un cer senin şi un soare arzător au fost partenerii de nădejde ai sportivilor pe toată durata concursului.

Lupta a fost strînsă şi s-a decis la diferenţe mici de lovituri la toate categoriile. Lider după ziua de sîmbătă, italianul Roberto Paolillo s-a dovedit a fi cel mai bun şi duminică, adjudecîndu-şi în final marele trofeu la categoria PRO şi laudele colegilor amatori: “Roberto, eşti unul dintre cei mai buni golferi pe care i-am văzut aici, la Pianu. Sîntem mîndri că am jucat alături de tine!”.

Laurenţiu Coman scrie istorie
La secţiunea rezervată amatorilor, tînărul Laurenţiu Coman (19 ani) şi-a dovedit încă o dată calităţile moştenite de la tatăl său, Viorel Coman, multiplu campion naţional, şi a reuşit să cucerească pentru a patra oară consecutiv trofeul Alba Golf Challenge. “Mă bucur că am cîştigat. Pe viitor mă gîndesc să trec la profesionişti, dar deocamdată condiţiile financiare nu-mi permit acest lucru”, a spus Laurenţiu, actualul campion naţional.

Pe echipe, în clasamentul BRUT, locul 1 a revenit trupei conduse de profesionistul Pippo Cali, din care au mai făcut parte Alexandru Bărbat, Mihai Dorin şi Dorin Mateiu. În clasamentul NET, prima poziţie a revenit echipei lui Ricard Sarkozi, care i-a mai inclus şi pe jucătorii amatori Kadar Attila, Iulian Străjan şi Florin Vinesar.

Premii de 15.400 de euro
Competiţia de la Pianu de Jos s-a desfăşurat după un regulament bine stabilit, care a inclus atît regulile de la St. Andrews, cît şi regulile de la Golf Club “Paul Tomiţă”. În plus, jucătorii profesionişti au respectat şi regulile Tour. Handicapul maxim admis a fost de 36. Premierea a fost şi ea similară marilor competiţii de profil din Occident. Concurenţii au primit cupe de argint, diplome şi premii totale în bani de 15.400 de euro.

"Traseul nu e deloc uşor, dar peisajul este unul de poveste. Mi-am făcut prieteni noi şi o să revin cu plăcere în România, să joc golf şi nu numai"
Roberto Paolillo, golfer italian

"Jucătorii noştri au avut multe de învăţat de la competitorii profesionişti. A fost un turneu aproape reuşit, mai trebuie puse la punct unele detalii"
Ioan Străjan, preşedinte club "Paul Tomiţă"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”