SPORTURI  »  ALTELE  »  EVENIMENT

A fost spectacol în jurul Palatului Parlamentului » Cei mai mici maratoniști au făcut show la Cursa Copiilor, primind premii din partea Gazetei!

Articol de GSP - Publicat duminica, 02 aprilie 2017 14:17

A venit primăvara, deci e timpul de alergare! Astăzi, mii de puști au lăsat jocurile pe calculator și smart-phone-urile pentru o cursă oficială cu zeci de premii puse la dispoziție de organizatorii Cursei Copiilor din cadrul Bucharest10K&Family Run.

Au existat cinci categorii de vârstă cu diverse trasee de alergare, iar la finalul cursei tradiționale, desfășurate în fața Casei Poporului din București au fost desemnați câștigători cea mai rapidă fată și cel mai rapid băiat din fiecare categorie de vârstă.

"M-am pregătit mult pentru acest concurs! Am venit împreună cu mai mulți colegi de la școală, am vrut să alergăm, să facem mișcare și să câștigăm și premiile puse la bătaie. Ne place mult la cursa copiilor", spune Mihnea, un puști de 13 ani.

Adițional s-au acordat 3 premii constând în materiale sportive pentru școlile şi pentru liceele cu cel mai mare număr de alergători înregistraţi la cursele din week-end. Gazeta Sporturilor a fost și în acest an partener media al evenimentului, iar la finalul curselor, micuții au primit din partea ziarului mai multe premii și materiale promoționale.

"O să mai venim și la evenimentul de anul viitor, doar că schimbăm categoria de vârstă. Nu știu dacă o să putem alerga tot maratonul pentru că e dificil să schimbăm de 1,3 kilometri la mai mult, dacă nu ne pregătim", precizează Alexandru, un alt maratonist de viitor, pasionat de mișcare.

9,2%din populație desfașoară activități sportive în timpul liber, în mod obișnuit

Cursa Copiilor a avut loc pe traseul alveolă Parc Izvor – Bd. Naţiunile Unite, stânga pe Bd. Libertăţii până la intersecţia cu Splaiul Independenţei şi retur pe acelaşi traseu. Mai mult, a existat și crosul pentru copii și părinți, dar și cursa bebelușilor unde s-au întrecut viitorii maratoniști, care încă nu merg. Micuții au luat parte la primul lor "antrenament oficial" pentru maratonul pe care îl vor alerga atunci când vor fi mari.

"România şi românii au nevoie de modele de urmat, au nevoie să creadă în şansa lor, au nevoie de campioni"
Alexandru Dunca, Ministrul Tineretului şi Sportului
 

"Suntem mândri că toate cursele noastre au crescut. Cursa de 10 km, care a fost înscrisă în calendarul oficial al Asociaţiei Internaţionale a Maratoanelor şi Semimaratoanelor, va fi mai rapidă, alergătorii vor putea scoate timpi mai buni. Avem alergători de elită şi la această cursă, ca şi la celelalte"
Valeria Răcila van Groningen, preşedintele Bucharest Running Club

32.000 de alergătoriau participat la toate evenimentele marca Bucharest Running Cluj în 2016

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează