SPORTURI  »  ALTELE  »  TRIATLON

A renunțat la aur pentru a-și ajuta fratele » Povestea emoționantă a doi campioni britanici

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 19 septembrie 2016 12:56

Jonny Brownlee mai avea doar 700 de metri pentru a-și învinge fratele mai mare. Ambiția oricărui mezin. Cu atât mai mult, cu cât "micul" Jonny a fost mereu îm umbra lui Alistair.

Primul  moment a fost reprezentat de proba de triatlon din cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra. Cei doi se aflau pe teren propriu și s-au simțit ca peștii în lacul Serpentine, apoi au pedalat precum conaționalul Froome pe Mont Ventaux. În final au alergat cot la cot, Alistair obținând medalia de aur, iar Jonny mulțumindu-se cu medalia de bronz.

Rio, același scenariu

Patru ani mari târziu. Nu s-au schimbat multe lucruri, exceptând culoarea medaliei lui Jonny. Acesta a sosit al doilea, la doar 6 secunde în spatele fratelui său.

În acest week-end, în cadrul unei curse de triatlon desfășurată în Mexic, Jonny mai avea doar cei 700 de metri amintiți anterior, pentru a-și învinge fratele. Însă a început să resimtă oboseala și abia se mai ținea pe picioare. În acel moment, campionul olimpic și sud-africanul Henri Schoeman l-au ajuns din urmă. Ca orice frate protector, Alistair a renunțat la victorie și s-a oprit pentru a-și ajuta fratele. Aceștia au trecut împreuna linia de sosire, în uralele frenetice ale spectatorilor prezenți.

"Aș fi făcut același lucru pentru oricine s-ar fi aflat în acea situație. Mi-as fi dorit ca «idiotul» ăsta să fi putut păși normal și să fi câștigat cursa. Nu m-a deranjat să termin pe poziția a treia", a declarat Alistair Brownlee , după ce a aflat că fratele său, transportat imediat la spital, se află în afara oricărui pericol.

sursa: dailymail.co.uk

(Adrian Jitea)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  19 Septembrie 2016, 13:18

acesta este adevaratul spirit al olimpismului. acesta este sportul.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează