SPORTURI  »  ALTELE  »  DECLARAȚII

Acuze grave! Cum ar fi profitat financiar CS Universitatea Cluj de pe urma lui Robert Glință: "În numele meu s-au decontat cantonamente scumpe, dar banii nu au ajuns la mine"

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 mai 2017 00:50

Robert Glință, înotătorul de 20 de ani cu zeci de recorduri în spate, prezent printre altele și la Olimpiada de la Rio din 2016, a semnat în luna martie a acestui an cu Clubul Sportiv Dinamo, punând astfel capăt perioadei în care a aparținut de Clubul Sportiv Universitatea Cluj.

Însă Ziar de Cluj scrie că Glință ar fi fost adus la Clubul Sportiv Universitatea Cluj în urmă cu an, de la Baia Mare, de către președintele Ovidiu Vasu, fără să i se fi propus însă semnarea unui acord oficial. 

Mai mult, același Ovidiu Vasu s-ar fi folosit de numele lui Robert Glință, acesta atribuindu-și toate meritele pentru recordurile obținute de înotător.

"Am stat la Cluj-Napoca timp de un an de zile. În tot acest timp, nu am avut niciun contract încheiat cu Clubul Sportiv Universitatea și niciun fel de legătură contractuală cu clubul", a declarat Robert Glință, conform Ziar de Cluj.

Acesta și-a continuat mărturisirea șocantă, declarând că antrenorul  său de la acea vreme, Adrian Gherghel, alături de Clubul Sportiv, au beneficiat financiar de pe urma lui. 

"M-am pregătit cu domnul antrenor Adrian Gherghel. De la Clubul Sportiv Universitatea am încasat doar contravaloarea deplasărilor la Campionatele Naționale și a premiilor, atunci când a fost cazul. Doar de asemenea chestii am știut.

Dar nu am semnat alte deconturi, în afară de pontajul de masă și cazare la competiții. Am aflat mai târziu că în numele meu s-au decontat cantonamente scumpe, chiar și de 1.500 de euro, dar banii nu au ajuns la mine. Nu numai că nu am semnat pentru ei, nu numai că nu mi s-a spus de ei, banii au rămas la fostul meu antrenor Adrian Gherghel, în condițiile în care eu nu am participat la astfel de acțiuni.

Acesta este unul din motivele pentru care m-am despărțit de el și de club, fiindcă el a reținut banii, fiindcă am înțeles că clubul ar fi decontat multe servicii de care eu nu am beneficiat", a mai spus Robert Glință, conform aceleiași surse.

CV - Robert Andrei Glinţă

Născut: 18 aprilie 1997 (Valea Ursului, Argeş)
Înălţime: 1,82m
Probe preferate: 50m spate, 100m spate, 50m liber
Palmares: 120 de medalii la CN de nataţie, CN de poliatlon şi CN de semifond
A doborît 13 recorduri naţionale de juniori la individual şi 3 cu echipa
Are cel mai mare număr de medalii obţinut la un singur campionat naţional: 14

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
talpaiadului
talpaiadului  •  06 Mai 2017, 00:19

Deci sportivul s-a antrenat gratis la bazinul clubului, cu antrenor platit de club, a participat la competitii pe banii clubului (transport, casa, masa), clubul a decontat si cantonamentele, unele fiind fictive, inventate de antrenor (banii au fost dati antrenorului pentru ca antrenorul ar fi trebuit sa se ocupe de cantonamente, nu sportivul). In plus, sportivul a incasat premiile rezultate din participarea la competitii. Cu ce a gresit clubul respectiv?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează