SPORTURI  »  ALTELE  »  JO DE IARNĂ 2018

Au construit 3 ani un stadion doar pentru 3 săptămâni! Motivul pentru care sud-coreenii demolează o arenă de 109 milioane de dolari de la JO

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat duminica, 25 februarie 2018 23:03

Stadionul Olimpic din Pyeongchang, Coreea de Sud, va fi demolat în luna martie a acestui an.

Arena din Pyeongchang a fost construită special pentru Jocurile Olimpice și Jocurile Paralimpice din 2018 și va fi folosită doar de 4 ori la aceste evenimente sportive. Pentru ridicarea stadionului de 35.000 de locuri care a început în 2014 și s-a finalizat anul trecut s-au cheltuit 109 milioane de dolari.

Motivul pentru care sud-coreenii vor să demoleze această construcție îl reprezintă costurile prea mari pe care le presupune întreținerea sa. Ca o comparație, jurnaliștii canadieni de la CBC au dezvăluit că pentru întreținerea Stadionului Olimpic din Montreal municipalitatea plătește anual 30 de milioane de dolari.

Pyeongchang nu este singurul oraș care construiește un stadion doar pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice de Iarnă. Aceeași situație s-a întâmplat și în 1992, când Théatre des Cérémonies din Albertville, Franța, a fost demolat imediat după terminarea Jocurilor Olimpice de iarnă din acel an.

În afara Stadionului Olimpic din Pyeongchang va mai fi demolat și un teren din Jeongseon, localitate aflată în apropiere. De altfel, contruirea acestui teren în locul unei păduri a stârnit critici din partea ecologiștilor. Oficialii pronviciei, Gangwon, vor ca guvernul național să impartă costurile pentru reconstruirea pădurii, care ar putea fi de până la 102 miliarde de dolari cât au câștigat din organizarea Jocurilor de Iarnă.

Surse: usatoday.com, wintergames.ap.orgthestar.com

Fii parte din redacția noastră! Jurnalisport e un proiect inovativ GSP, susținut de Google. În fiecare lună, GSP îi va recompensa pe cei mai performanți useri Jurnalisport. Aici ai toate detaliile!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează