SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ

Au început Mondialele! România participă cu șase bărci la campionatele lumii de la Sarasota (SUA) 

Ionela Lehaci și Geanina Beleagă, echipajul de dublu vâsle categorie ușoară, s-au calificat aseară în semifinale
Ionela Lehaci și Geanina Beleagă, echipajul de dublu vâsle categorie ușoară, s-au calificat aseară în semifinale

Articol de - Publicat duminica, 24 septembrie 2017 19:26

Campionatele Mondiale au debutat azi la Sarasota (Florida). România a înscris în competiție 6 echipaje, primele două intrând deja pe apele de la Bradenton.

Echipajul de dublu rame masculin format din Vlad Aicoboae și Cosmin Pascari a terminat pe locul 3 în seria lor și au ratat calificarea directă în semifinale. Vor avea însă șansa după recalificări.

În schimb, la dublu vâsle, categorie ușoară, feminin, Ionela Lehaci și Geanina Beleagă au termina pe locul secund în serie și au acces în semifinale.

Campioanele europene au făcut o cursă foarte bună, au condus până la 1.500 de metri, dar au fost depășite pe final de neo-zeelandeze.

Cele mai mari așteptări la o medalie vin de la barca de 8 plus 1 feminin, campioanele europene și medaliatele cu bronz la Rio 2016 urmând să intre în calificări marți. Tot atunci va concura și barca similară masculină. Luni vor intra în concurs bărcile de patru rame feminin și dublu vâsle masculin. 

La precedenta ediție a Campionatului Mondial, în 2015, cea mai bună performanță a României a fost locul 7.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează