SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

"Bonsoir, antrenamente la Filarmonică şi educaţie fină" » Un interviu eveniment despre aroma unui sport senzaţional, povestit de doamna misterioasă a scrimei româneşti!

Ana Pascu
Ana Pascu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 decembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 10 decembrie 2014 10:10

Ana Pascu, vicepreşedinte FIE şi fost preşedinte FRS, a păstrat întotdeauna în jurul său o aură de discreţie şi de modestie. Este influentă la nivel mondial, respectată şi admirată ca profesionist, dar o doamnă misterioasă pentru sportul românesc.

Interviul acordat astăzi ziarului Gazetei Sporturilor dezvăluie amănunte pînă acum necunoscute despre cariera strălucitoare a Anei Pascu, despre viaţa consistentă de familie şi despre lucrurile pe care le-a învăţat în zeci de ani de activitate, pe planşă şi în afara ei.

În plus, aduce aminte despre o epocă a bunului gust. Întrebată de Oana Duşmănescu ce a atras-o spre scrimă, misterioasa doamnă a explicat:

"La scrimă antrenamentele se făceau la Filarmonică şi era un sport practicat numai de lumea bună. Medici, ingineri, avocaţi. Toţi vorbeau cu "sărut mîna", "bon soir". Unii aveau maşină. Cîţi aveau maşină pe vremea aceea? Vorbeau între ei pe franţuzeşte, aveau mănuşi pe mîini.

Cam aceasta era atmosfera. Una peste alta, pe la 11 ani m-am apucat de scrimă. Îl aveam ca antrenor pe Angelo Pellegrini. Toate fetele aveau comportament exemplar, erau educate. S-a format un grup tînăr, foarte atent selectat, în care eram şi eu, şi Maria Vicol", a explicat Ana Pascu.

Citeşte un interviu monument, de 3 pagini, în Gazeta Sporturilor de astăzi. Nu rata ziarul sau poţi intra pe platforma Gazeta Digitală, acolo unde materialele din ediţia tipărită sînt încărcate zilnic!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează