SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Ce performanță! Andrei Păștin, campion mondial în proba de sabie la Mondialele de la Verona

FOTO: FIE +2   FOTO
FOTO: FIE

Articol de GSP - Publicat joi, 05 aprilie 2018 19:35

Andrei Păștin a câștigat titlul de campion mondial în proba de sabie cadeți masculin la CM de cadeți și juniori de la Verona.

Antrenat de Rareș Dumitrescu, Andrei Păștin a avut cel mai dificil duel în turul secund, împotriva polonezului Szymon Hryciuk, de care a trecut cu 15-14. Au urmat victorii facile împotriva lui Oleg Yuzakov (Rusia), Hyun Jun (Coreea de Sud),și Alonso Santamaria (Spania). În sferturile de finală s-a duelat cu Rareș Ailinca, pe care l-a învins la limită, scor 15-13. Finala a fost una fără emoții, 15-10, contra lui Robert Vidovzsky (SUA).

Rareș Ailinca a terminat pe poziția a 7-a.

Sportivul legitimat la CS Dinamo a întrerupt o serie de 3 ani fără medalie în probele de cadeți, precedenta fiind adusă în 2015, la Taskent, de Alexandra Predescu.

România mai are o medalie la Mondialele de la Verona, argintul cucerit în proba de spadă juniori feminin echipe.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează