SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPANIE UMANITARĂ

Cel care i-a hrănit pe toți are nevoie de ajutor » Szabo, Lipă și Patzaichin s-au implicat deja

Articol de - Publicat marti, 06 februarie 2018 09:54

Colegii de la CSN ”Piatra Arsă” apelează la generozitatea campionilor pentru a-l ajuta pe bucătarul Ion Grigorescu, cel care le gătește de 37 de ani meniurile preferate în cantonamente.

CONTUL ÎN CARE SE POT FACE DONAȚII PENTRU NEA ION
RO22 RZBR 0000 0600 0641 6644
DESCHIS LA RAIFFEISEN BANK
TITULAR MARIA GRIGORESCU

Nu există sportiv sau antrenor român care să nu-l știe pe Nea Ion, bucătarul Complexului Sportiv Național " Piatra Arsă". Sosit la baza sportivă de pe Platoul Bucegi din 1980, prima dată ca ajutor de bucătar, apoi ca șef al bucătăriei, Ion Grigorescu, 57 de ani, este unul dintre cei mai vechi angajați ai complexului sportiv aflat la altitudinea de 2000 metri.

Cel care a pregătit meniurile și care a gătit tuturor sportivilor aflați în cantonamentele de pregătire la mare altitudine are acum nevoie de ajutorul lor. Mai concret, are nevoie de sânge, dar și de bani. "Nea Ion este internat de o lună la Spitalul Militar din București și pentru salvarea vieții lui are nevoie de o operație pe care o clinică din Turcia a acceptat s-o efectueze, cu șanse de reușită, dar pentru asta are nevoie de 60.000 de euro, bani pe care nu-i are", a declarat Ion Casandrescu, administratorul CSN "Piatra Arsă", cel care a venit să lucreze la baza sportivă în același timp cu Nea Ion.

De câteva zile, toți colegii bucătarului dau telefoane și apelează la generozitatea sportivilor și antrenorilor. "De când am aflat vestea mi-am sunat colegele de la lot și de la Clubul Steaua și le-am spus de necazul prin care trece Nea Ion, le-am rugat să ajute fiecare cu cât poate. Am trimis un mesaj tuturor celor aflați în lista mea de contacte din telefon, iar unele colege au postat imediat un apel umanitar pe conturile lor de pe rețelele de socializare. Și o să anunț și când o să aflu că trebuie să mergem să donăm sânge", a mărturisit Veronica Cochelea, dublă campioană olimpică la canotaj. Veronica l-a cunoscut prima dată pe bucătarul Ion în anul în care a și început să muncească la Piatra Arsă. "Și în miezul nopții puteai să apelezi la Ion dacă aveai nevoie de ceva de la bucătărie! Topeam zăpadă pe plită, că atunci nu era apă curentă în vârful muntelui, și-ți făcea ceai sau ce doreai tu", a povestit Cochelea.

Și Elisabeta Lipă a donat o sumă de bani pentru Nea Ion. "Nu cred că există sportiv care să nu poftească la o mâncare anume și Nea Ion să nu-i fi gătit-o imediat. E un om extraordinar", a declarat și fostul ministru al Sportului, în prezent președinta FR Canotaj. "12 ierni am stat în cantonament cel puțin o lună la Piatra Arsă, iar în zilele cu viscol Nea Ion ne-a alungat plictiseala cu glumele lui, dar și cu fripturile gătite perfect", a adăugat cea mai valoroasă canotoare mondială.
Printre campionii care îl ajută pe Nea Ion în aceste momente se află și Gabriela Szabo.

"O să transfer în contul primit o sumă de bani pentru a-l ajuta. Practic, eu am crescut cu bucătarul Ion pentru că, junioară fiind, am fost de nenumărate ori în stagii de pregătire la mare altitudine la Piatra Arsă. Și o să-i rog și pe alții să-l ajute", a declarat fosta atletă, campioană olimpică și președintă CSM București.
Un ajutor important va veni și din partea lui Ivan Patzaichin, cel care s-a antrenat ani de zile la Piatra Arsă și care apoi a dus canoiștii în cantonament pe Platoul Bucegi. Cât timp a fost antrenorul coordonator al loturilor olimpice de kaiac-canoe, Patzaichin și-a petrecut începutul de an la CSN Piatra Arsă, de unde pleca abia în februarie. În aceeași perioadă, canoiștii și kaiaciștii împărțeau camerele și sala de sport cu gimnaștii conduși de Dan Grecu, alți clienți fideli ai echipei de angajați de la Piatra Arsă.

Contul în care se pot face donații pentru Nea Ion
RO22 RZBR 0000 0600 0641 6644
deschis la Raiffeisen Bank
Titular Maria Grigorescu

"Nea Ion cunoștea atât de bine sportivii că nici nu mai trebuia să îi spui ce vrei să mănânci, el te aștepta deja cu felul preferat pregătit"-Ivan Patzaichin, cvadruplu campion olimpic

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează