SPORTURI  »  ALTELE  »  BOX

Colecție de medalii continentale » Pugilistul Mihai Nistor, la o singură victorie de medalie la Campionatele Europene de Box

Mihai Nistor își dorește o medalie la CE, după ce la Rio arbitrii l-au dezavantajat // FOTO: Reuters
Mihai Nistor își dorește o medalie la CE, după ce la Rio arbitrii l-au dezavantajat // FOTO: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 21 iunie 2017 11:19

Mihai Nistor luptă azi pentru o medalie la CE din Ucraina, o distincție ce ar îmbogăți palmaresul sportivilor români la competițiile europene din 2017.

Anul care urmează după Jocurile Olimpice e mereu dificil. La cele mai multe sporturi se face schimb de generații, la altele laureații trebuie să-și găsească din nou motivația pentru a merge mai departe, aceeași poveste fiind valabilă și pentru învinși.

Prima parte a anului e mereu rezervată întrecerilor continentale, iar România a reușit să se mențină în elită, acolo unde a avut rezultate în ultimii ani.

Fete noi de bronz

Sporturile care au adus medalii de la Jocurile Olimpice de la Rio au bifat distincții și în întrecerile europene din 2017.

Scrima s-a întors de curând de la CE de la Tbilisi cu două medalii de bronz. Una cucerită de Bianca Pascu la sabie și una de echipa feminină de spadă. Cea din urmă a urcat pe podiumul european într-o formulă total diferită față de cea care aducea singura medalie de aur a delegației tricolore de la Rio. În locul Anei Popescu, Simonei Gherman, Simonei Pop și Loredanei Dinu au fost Amalia Tătăran, Adela Danciu, Raluca Sbîrcia și Greta Vereș.

Succes în premieră

Canotajul a obținut un bronz în Brazilia grație bărcii de opt plus unu, iar în 2017 a avut cea mai de succes ediție de Europene, luna trecută la Racice, de unde s-a întors cu trei medalii de aur.

Luptele au legat de bronzul olimpic al lui Albert Saritov un loc doi și un loc trei la CE de la Novi Sad, întreceri care au avut loc în luna aprilie.

Halterele au trecut din nou printr-un scandal de dopaj în Brazilia, iar bronzul lui Gabriel Sâncrăian a dispărut din palmaresul României. La Europenele de luna trecută, halterofilii tricolori au strâns foarte multe distincții, 17, dintre care șase de aur.

Celelalte sporturi care nu au avut rezultate la Rio au încercat să spele din dezamăgirea suferită acolo și au strâns multe medalii la CE. Gimnastica a trăit intens la Campionatele Europene de la Cluj-Napoca, iar Marian Drăgulescu și Cătălina Ponor au plâns de fericire când au auzit imnul României intonat de 7.000 de oameni în cinstea performanței lor de a urca pe primul loc la sol, respectiv bârnă. Judo-ul a bifat și el un bronz european la CE, grație Monicăi Ungureanu.

Întreceri în desfășurare

Doar câteva sporturi nu și-au consumat întrecerile continentale. Zilele acestea, la Harkov, se desfășoară Campionatele Europene de box. Dintre cei opt pugiliști români care au mers în Ucraina, doar Mihai Nistor a reușit să ajungă până în sferturi de finală. El îl va întâlni azi pentru un loc în semifinale și, implicit, o medalie, pe ucraineanul Viktor Vîhrîst.

La începutul lunii iulie vor avea loc și întrecerile europene la kaiac-canoe, iar aceasta ar putea fi prima competiție a românilor după ce federația română a primit o suspendare de un an din cauza scandalului de dopaj petrecut înainte de JO.

În partea a doua a anului, vor avea loc competițiile mondiale, iar cei care vor evolua cel mai repede sunt scrimerii, care au programate Campionatele Mondiale între 19 și 27 iulie.

Rezultate la Campionatele Europene în 2017

Sport Aur Argint Bronz
Gimnastică 2 1 1
Scrimă 0 0 2
Canotaj 3 1 0
Judo 0 0 1
Haltere 6 4 7
Lupte 0 1 1

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează