SPORTURI  »  ALTELE  »  JUDO

Constanța găzduiește în acest week-end Black Sea Judo Cup » Peste 150 de participanți din 6 țări

Articol de - Publicat vineri, 18 mai 2018 15:29

Timp de trei zile, în perioada 18-20 mai, Sala Sporturilor din Constanţa găzduieşte concursul internaţional Black Sea Judo Cup (Cupa Internaţională a Mării Negre 2018), organizat de Clubul Sportiv Pantheon, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa.

La întrecerea rezervată sportivilor sub 18 ani, şi-au anunţat prezenţa peste 150 de participanţi din România, Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria şi Turcia.
Organizat în anul în care România sărbătoreşte Centenarul Marii Uniri, evenimentul este unul special, marcând aniversarea a 50 de ani de la înfiinţarea Federaţiei Române de Judo (21 mai 1968), dar şi 50 de ani de la organizarea primei competiţii de judo la Constanţa, Cupa Mării Negre.

Cu această ocazie, organizatorii i-au invitat în Sala Sporturilor pe cei care au adus glorie de-a lungul anilor pentru judo-ul românesc, printre care se numără Arpad Szabo (primul judoka român medaliat la un campionat european, argint la Helsinki, 1978), Constantin Niculae (vicecampion mondial, Maastricht, 1981, şi campion european, Debrecen, 1981), Florentin Marinescu (preşedinte al Federaţiei Române de Arte Marţiale), Toma Mihalache (medaliat cu bronz la Campionatul European, Bruxelles, 1979, şi multiplu medaliat la competiţiile internaţionale), Ioana Iliescu (printre primele practicante de judo din România), Anton Muraru (primul secretar general al Federaţiei Române de Judo), Bogdan Constantin (prima victorie românească într-o competiţie internaţională), Mircea Frăţică (campion european, Rostock, 1983, medaliat cu bronz la Campionatul Mondial, Moscova, 1983, şi medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, 1984), Ovidiu Cojocaru (primul campion naţional), Ştefănuţ Stelian (autorul unuia dintre cele mai complete manuale de judo), Alina Dumitru (campion olimpic la Beijing, 2008) .

"Această competiţie internaţională reprezintă un eveniment important, atât din punct de vedere sportiv, cât şi afectiv, ţinând cont că în luna mai sărbătorim 50 de ani de judo instituţional în România. Cu ocazia acestui jubileu, îi vom sărbători pe cei care au participat la naşterea si promovarea acestui sport în ţara noastră. Vor fi premiate 40 de glorii ale judo-ului românesc" a declarat George Teseleanu, preşedintele Clubului Sport Pantheon.

Vineri este programată şedinţa tehnică a concursului şi tragerea la sorţi a meciurilor din cadrul întrecerii, care va avea loc sâmbătă, în timp ce duminică şi luni se va desfăşura un stagiu de pregătire şi sparring. Câştigătorii vor fi recompensaţi cu premii în valoare totală de 20.000 de dolari, iar la finalul concursului vor fi desemnaţi cei mai buni antrenori atât la masculin, cât şi la feminin.

Ceremonia oficială de deschidere este programată sâmbătă, de la ora 12.00, şi va fi onorată de prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, secretarului de stat al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Veaceslav Şaramet, şi reprezentanţilor Ministerului Tineretului şi Sportului.

Afișul oficial al competiției

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează