SPORTURI  »  ALTELE  »  ECHIPAMENT

COSR, colaborare cu un nou producător de echipament sportiv, după scandalul de la Rio

Echipa națională de baschet feminin a României, în echipament PEAK
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor
Echipa națională de baschet feminin a României, în echipament PEAK Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat luni, 10 iulie 2017 12:47

Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) va semna un parteneriat cu firma de echipament sportiv PEAK, după ce sportivii români au avut probleme cu echipamentele oficiale purtate în timpul Jocurilor Olimpice de la Rio.

COSR va prezenta oficial parteneriatul cu firma PEAK în cadrul unei conferințe de presă la care vor participa și Mihai Covaliu, președintele COSR, George Boroi, secretarul general al COSR și Christin Bingrui Wu, vicepreședintele Peak Sport, pe data de 14 iulie. 

Colaborarea din COSR și PEAK va fi valabilă timp de 7 ani, până în 2024.

Acelați producător furnizează echipamente pentru delegațiile olimpice ale Ucrainei, Sloveniei, Noii Zeelande, Algeriei, Egiptului, Ciprului și Islandei, dar și pentru echipa națională de baschet a României.

anchetă în cazul echipamentelor kappa

Tricourile, bluzele și treningurile furnizate de Kappa pentru olimpicii români în 2016 nu se comportau ca echipamentele originale, iar dezvăluirile Gazetei în legătură cu aceste probleme au dus inclusiv la implicarea Poliției Române.

În luna august a anului trecut, agenții au ridicat de la Comitetul Olimpic și Sportiv Român documente referitoare la contractul cu livrarea echipamentului oficial pentru Rio 2016.

Documente au fost ridicate și de la firma Pax Creative, cea care a livrat echipamentele, de la depozite din Italia, aparținînd firmei Kappa.

Poliția a ridicat, din depoziitul de la Dobroești al firmei, mostre din echipamentul livrat către lotul olimpic. Agenții încearcă să afle dacă echipamentul este contrafăcut.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează