SPORTURI  »  ALTELE  »  MMA

Curtea de Apel cere MTS să recunoască oficial MMA » Inițiatorul acestui demers dezvăluie: "Au comis o serie de abuzuri împotriva noastră"

Foto: rmmaf.org
Foto: rmmaf.org

Articol de - Publicat joi, 25 mai 2017 17:37

George Stanciu, arbitru român MMA și initiatorul acestei acţiuni, ar putea înfiinţa peste trei ani Federaţia Română de MMA.

După 4 ani de încercări, George Stanciu, cel care a demarat procesul de recunoaştere al MMA amator în România, este mai aproape ca niciodată să-şi vadă visul împlinit.

El a reuşit să obţină marţi, 23 mai, o decizie executorie a Curţii de Apel Bucureşti prin care Ministerul Tineretului şi Sportului este obligat să elibereze certificatul de recunoaştere al acestui sport în România. În plus, conform aceleiaşi hotărâri, MTS trebuie să plătescă și daune morale de 40.000 de lei. Decizia poate fi atacată cu recurs.

Uite recunoaşterea, nu e recunoaşterea

Conform Legii Sportului, pentru a înfiinţa o Federaţie naţională într-o ramură sportivă, respectivul sport trebuie să treacă printr-un proces de recunoaştere.

După mai multe tentative, George Stanciu obţinuse avizul favorabil din partea Comisiei de Recunoaştere a MTS, încă din martie 2016. Ulterior însă, "la intervenția doamnei ministru de atunci, Elisabeta Lipă, care i-a certat şi chiar ameninţat pe membrii Comisiei pentru acel aviz pozitiv, aceştia au găsit o porţiţă pentru a schimba complet concluziile documentului", susțin surse MTS.

Motivarea respingerii a fost că FR Kempo înregistrase la OSIM o marcă specială, "Campionatele naționale de MMA". OSIM a informat ulterior că înregistrarea acestei mărci nu poate împiedica recunoaşterea respectivului sport. Cu acest document, George Stanciu s-a prezentat în instanţă şi a câştigat.

Ce urmează

În 30 de zile de la motivarea Curţii de Apel, care este executorie, MTS ar trebui să elibereze certificatul de recunoaştere a MMA amator în România.

După obţinerea unei decizii definitive a instanţei, timp de 3 ani, George Stanciu şi cluburile de MMA trebuie să facă dovada că acest sport se desfăşoară organizat, în competiţii, pe baza regulamentului aprobat de către Comisia de Recunoaştere MTS.

După aceşti trei ani s-ar putea înfiinţa, conform Legii Sportului, Federaţia Română de MMA, care poate accesa finanţare de la MTS.

"Este o victorie importantă după atâţia ani de procese. Îmi pare rău că cei de la MTS au tot încercat să ne oprească, ba chiar pot spune că au comis o serie de abuzuri împotriva noatră. În măsura în care vom avea dovezi clare, ne vom îndrepta în justiţie din nou, pentru aceste abuzuri. Până atunci, vrem să mergem mai departe, să putem face această Federaţie naţională de MMA, pe reguli clare de desfăşurare a concursurilor" George Stanciu, inţiatorul recunoaşterii oficiale a MMA în România

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
marian0904
marian0904  •  26 Mai 2017, 10:02

Astora le trebuie si aprobarea SMURD-ului.

cneius
cneius  •  26 Mai 2017, 07:22

MMA - sport ??? Glumiti ???

485809194904413
Costel Tudor  •  25 Mai 2017, 22:19

Asta nu este sport , este BARBARIE !!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează