SPORTURI  »  ALTELE  »  CUTREMUR ÎN NEPAL

Cutremur de 7,9 grade în Nepal! Tabăra de bază de pe Everest a fost grav avariată » Singurul român aflat acolo e teafăr! Imagini cu un puternic impact emoțional

Articol de GSP - Publicat sambata, 25 aprilie 2015 13:43

Tabăra de bază de pe Muntele Everest a fost grav avariată de avalanşa provocată de cutremurul cu magnitudinea 7,9 produs azi în Nepal, mai mulţi alpinişti fiind blocaţi, în timp ce românul Alex Găvan a anunţat că a scăpat nevătămat, relatează Sky News, citat de Mediafax.

Cutremurul cu magnitudinea 7,9 produs azi dimineaţă în apropiere de Kathmandu, capitala Nepalului, a provocat o "avalanşă uriaşă" pe Muntele Everest, care a avariat tabăra de bază.

Alpinistul americano-britanic Daniel Mazur a anunţat că tabăra de bază a fost "grav avariată" şi echipa sa este blocată. "Vă rog, rugaţi-vă pentru toată lumea", a scris acesta pe Twitter.

Anterior, alpinistul român Alex Găvan a scris pe Twitter că a fost un cutremur puternic, urmat de o avalanşă, dar el a scăpat nevătămat. "Tabăra de la baza Everestului cutremur uriaş apoi avalanşă de pe Pumori", a precizat el. "Alergînd pentru viaţă din cortul meu. Nevătămat. Multe multe persoane se află pe munte", a adăugat Găvan.

Publicaţia Times of India a scris de asemenea pe Twitter că bazele 1 şi 2 de pe Everest au fost avariate de avalanşe, numeroşi alpinişti fiind daţi dispăruţi.

O avalanşă produsă în aprilie 2014 în apropierea taberei de bază de pe Muntele Everest a provocat moartea a 16 ghizi nepalezi.

Alpinistul Alex Găvan a plecat, la finalul lunii martie, într-o nouă expediţie în Munţii Himalaya, pentru a escalada vîrful Lhotse (8.516 metri), fără oxigen suplimentar şi fără porteri de altitudine.

Expediţia este programată să dureze aproximativ două luni, iar ascensiunea se va face pe partea nepaleză a muntelui. Lhotse este al patrulea munte ca înălţime din lume, după Everest, K2 şi Kangchenjunga, şi este situat la graniţa dintre Tibet şi Nepal. Vîrful său este legat de Everest prin Şaua Sudică, aflată la peste 8.000 m altitudine.

AFP a anunțat că sînt cel puțin o sută de victime în tot Nepalul, cel puțin 8 pe Everest.

Sursa: Mediafax

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
10153197333999590
Chris Montora  •  26 Aprilie 2015, 00:00

Eu il cunosc pe Alex Gavan si ma bucur ca e ok. Ce face el e special: urca 8 miari fara oxigen si fara serpasi pe ascensiunile finale ceea ce e extraordinar. Cu oxigen si serpasi urca toata lumea, e deja turism.

titiduru22
titiduru22  •  25 Aprilie 2015, 18:30

Si ce kilu meu cauta Gavan acolo ???

tardelli
tardelli  •  25 Aprilie 2015, 18:09
Postat de ovidiu_3003 pe 25 Aprilie 2015, 14:06

...daca Gavan a scapat ...ce ne mai intereseaza ?

La un cutremur de 7,9 magnitudine pe scara Richter,desi ma indoiesc ca e corecta cifra,sigur sunt mii de victime nu doar sute.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează