SPORTURI  »  ALTELE  »  CE ÎNOT

Fără festivitate oficială la revenirea lui David Popovici în România » Motivul deciziei

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 august 2022 17:52 / Actualizat miercuri, 17 august 2022 18:35

David Popovici va reveni joi în România, după Campionatele Europene de înot de la Roma, dar nu va exista o festivitate oficială.

Sportivul de la CS Dinamo a impresionat la Europene, câștigând două medalii de aur (100 metri liber și 200 de metri liber), dar la revenirea în țară nu va exista o ceremonie la salonul oficial al aeroportului Otopeni.

Fără ceremonie la revenirea lui David Popovici în România

Motivul? Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație, a dezvăluit că David Popovici, familia și antrenorul acestuia, au cerut să nu existe o festivitate pentru că sportivul se simte obosit după competiția de la Roma.

„Faptul că nu va fi o primire oficială publică e dorința părinților și a antrenorului Adrian Rădulescu. Ei au vrut să sărim peste conferința de presă și primirea oficială.

David e foarte obosit și urmează o perioadă grea. Peste câteva zile va răspunde unor întrebări, cu echipa Federației, la un antrenament”, a spus Camelia Potec în emisiunea „Fotbal Club”, de la DigiSport.

David Popovici, final plin de 2022

Între 30 august și 4 septembrie 2022, David va participa la Campionatele Mondiale destinate juniorilor, competiție organizată de Lima, capitala statului Peru. 

Popovici își va încheia anul la Melbourne, în Australia, la Campionatele Mondiale în bazin scurt (25 de metri). Concursul este programat între 13 și 18 decembrie.

David Popovici s-a retras din cursa de 400 de metri liber

David Popovici nu va concura până în finala probei de 400 de metri liber, acolo unde se calificase cu al patrulea cel mai bun timp. Din informațiile obținute de corespondentul GSP la Roma, campionul european la 100 și 200 de metri liber a invocat faptul că se simte obosit. 

Cursa de 400 oricum nu era un obiectiv pentru David și antrenorul lui. Popovici a urmărit mai mult să se testeze la nivel internațional în această probă, la care a participat în premieră.

VIDEO David Popovici, sesiune de autografe după medaliile de aur de la Europenele de înot

Citește și: 

„S-au adunat foarte multe” » Antrenorul lui Popovici explică de ce s-a retras David înaintea finalei de la 400 de metri

Marele Phelps și antrenorul lui l-au analizat pe David Popovici: „Chiar îi spuneam asta lui Michael la cină”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
fibra
fibra  •  18 August 2022, 07:25

Foarte bine sa se mai termine cu circul din obligatii.

Marioos
Marioos  •  17 August 2022, 23:33

Vrajeala ca sa nu se supere alti medaliati care nu au avut parte de primire oficiala….banii vorbesc

AlexandraN
AlexandraN  •  17 August 2022, 21:23
Postat de RegeleMihail pe 17 August 2022, 20:23

am bătut 3-2 și ne-am calificat depe locul 1. da meciul a fost pe tvr 3 ;) e ceva de speriat site-ul ăsta... nu dă importanță la altceva decât fotbal. noroc cu înotul acum ... dar DYOR

Cu atletismul nu mai zic nimic...pana acum n-au scris nimic de CM. Nu mai zic de sportivii romani, ca nu avea nimeni asteptari de la ei, nu era rost de vreun esec/scandal etc. Dar macar sa scrii ca s-au batut 3 recorduri mondiale! Pt seara asta, eu am ceva sperante. Nu stiu daca medalie, dar Perie pare din ce in ce mai constanta in competitiile mari. Despre volei, ma bucur enorm pt ei ca revin in "lumea buna", s-o tina tot asa! Fetele cred ca au sanse si mai mari de calificare, nu?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează