SPORTURI  »  AUTO  »  MOTOGP

De ce a fost haos în MP al Spaniei? 3 piloți din Moto GP au căzut ca popicele » Reacție dură a lui Lorenzo: "Nimeni nu înțelege nimic!" + ce spun Dovizioso și Pedrosa

Articol de - Publicat luni, 07 mai 2018 17:18

A fost un sfârșit de săptămână încins în mondialul de motociclism viteză. Etapa a 4-a, Marele Premiu al Spaniei, pe circuitul de la Jerez, a fost câștigată de Marc Marquez, după ce Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa și Andrea Dovizioso au fost implicați într-un incident de cursă. (detalii aici).

Fiecare dintre cei 3 piloți și-a spus punctul de vedere în legătura cu cele întâmplate la Jerez și niciunul nu se consideră vinovat. Spre deosebire de Marc Marquez și Valentino Rossi, protagoniști ai mai multor momente delicate în ultimii ani, atât pe circut, cât și la nivel de declarații, cei 3 au preferat să păstreze un ton moderat.

Lorenzo, cel pe care mulți l-au văzut drept vinovat pentru incidentul care a scos alți doi piloți din cursă, nu se simte deloc responsabil.

"A fost un adevărat ghinion pentru toți trei, chiar noi care suntem cei mai curați piloți de la clasa regină. Aproape niciodată nu suntem implicați în genul ăsta de acțiuni și tocmai nouă ni s-a întâmplat să avem așa ghinion. Nu vreau să încep să acuz în stânga și în dreapta, tocmai din respect pentru cei implicați. Dacă ar fi fost alți piloți, mi-aș fi dat cu părerea, sincer, dar acum nu vreau să discut a cui e vina și chestii de genul ăsta.

Dacă a fost vina mea pentru ce s-a întâmplat înseamnă că nimeni nu înțelege nimic! Imaginile sunt clare, nu cred că am făcut vreo greșeală.

Mi se pare corect că directorii de cursă au tratat acest incident drept unul de cursă și că nu au existat sancțiuni. Trebuie ținut cont de numele implicate în incident. Fiecare pilot trebuie să analizeze ce a greșit. Andrea m-a depășit, eu am ieșit larg, l-am depășit eu apoi pe interior și, dintr-o dată, într-o fracțiune de secundă, m-am lovit cu Dani, iar mai apoi cu Dovi. Nu am putut evita căzătura și am fost ca niște piese de domino care s-au prăbușit".

Cine e vinovat pentru accidentul care a creat haos în MP al Spaniei la Moto GP?

Jorge Lorenzo
Dani Pedrosa

Dani Pedrosa a fost luat pe sus de Lorenzo, când rula pe interior. Deși se ferește să-l acuze dur pe "Rechin", Pedrosa ar fi vrut ca Mike Webb, directorul de cursă, să lămurească a cui a fost vina. Spaniolul susține că Webb nu a vrut să-l primească pentru a auzi explicațiile.

"Căzătura a fost destul de urâtă. Noroc că m-am putut îndepărta de pistă, dar mi-a fost greu să ajung într-o zonă protejată. A fost nevoie să mă așez, mă doare destul de rău șoldul drept, zona e destul de inflamată și trebuie să am grijă să nu se umfle mai rău, e o zonă sensibilă. Din fericire, nu m-am lovit la mâna la care m-am operat recent. Am lovit asfaltul cu capul, dar din fericire casca a atenuat impactul.

Înainte de impact, Lorenzo și Dovizioso s-au depășit succesiv, eu am încercat să profit de greșelile lor, m-am poziționat pe trasa bună și, în momentul ieșirii din viraj, Jorge a vrut să revină pe trasa aceea și ne-am ciocnit. Nu l-am văzut venind pentru că eram pe partea cealaltă a motocicletei, dar, din păcate, am căzut toți trei, iar eu am suferit cel mai mult, pentru că am căzut cel mai rău. Îmi pare rău pentru Jorge și Andrea, pentru că făceau o cursă foarte bună. Nu mă așteptam ca cele două Ducati să fie așa în fața pe acest circuit, mai ales Dovi. Acum, șansele lui la titlu au scăzut. E păcat, mai ales că s-a întâmplat asta cu 3 piloți care nu au un stil agresiv.

Cred că directorii de cursă au greșit. Am mers după să întreb de ce după un asemenea episod au decis că e doar un incident de cursă. În cele din urmă, e clar că e un incident în care nimeni n-are nicio vină, mai ales că sunt implicați 3 dintre cei mai curați piloți, deci nu poate fi niciunul învinuit.

Eu eram pe trasa mea, Jorge a fost un pic jenat de Dovizioso, amândoi erau în afara trasei și eu am intrat pe interior. În mod normal, când ieși de pe trasă și te întorci, trebuie să te asiguri. Eu fiind pe trasă, am prioritate, plus că nu aveam cum să-l văd pe Jorge, dar el mă vedea pe mine.

Asta am încercat să explic și direcției de cursă, care nu înțelegea de ce ei nu puteau vedea. Nu am mers acolo pentru a cere sancțiuni pentru Jorge, din contră, am mers pentru a explica celorlalți cum au stat lucrurile. Să spui că e doar un incident de cursă înseamnă că ceilalți piloți vor înțelege că lucrurile astea se întâmplă. Eu vreau să fie clar că le poți evita dacă schimbi felul în care le privești. Eu eram la locul meu și brusc m-a lovit ceva care nu trebuia să fie pe trasă. Niciunul dintre noi nu are un profil agresiv, a fost vorba de ghinion.

Directorii de cursă mi-au spus că am dreptate, că eram pe trasa mea, iar Jorge nu era, că aveam prioritate și că nu aveam cum să-l văd, dar el mă putea vedea pe mine. Mi-au spus să-l reclam, dar ei au decis că a fost un incident de cursă.

Eu am mers acolo doar pentru ca directorii de cursă să le spună piloților că dacă există prioritate trebuie acordată. Totul s-a întâmplat din cauza asta, pentru că doi piloți nu s-au înțeles în privința priorității. Ei mi-au spus să-l reclam pe Jorge, dar eu nu asta voiam, ci doar ca ei să lămurească lucrurile. Nu așa se fac lucrurile cum au făcut ei.

I-am întrebat și de ce l-au sancționat pe Marquez după incidentul cu Rossi din Argentina, dar pe Zarco pentru incidentul cu mine nu l-au sancționat, iar eu am ajuns la spital. Eu am fost scos de două ori din cursă în mod violent. Plus că, directorul de cursă, Mike Webb, nici nu a vrut să mă primească. Cred, totuși, că merit mai mult respect!"

Andrea Dovizioso îl consideră pe Dani Pedrosa principalul vinovat, însă spune că și Lorenzo a avut partea lui de vină. Italianul crede însă că ar fi fost prea mult ca cineva să fie sancționat.

"Cred că vina cea mai mare o are Dani, pentru că era în spatele nostru. A intrat un pic prea rapid pe trasă, mult mai rapid decât o face în mod normal, iar dacă faci asta și cineva e în fața ta, pentru că eu și Lorenzo eram în fața lui Dani, noi avem prioritate.

Dani e în spate, are vizibilitate pentru a manageria situația, dar el pur și simplu taie interiorul, mai rapid ca niciodată, și creează un accident. Cu siguranță, greșeala a fost a lui!

E și vina lui Lorenzo, nici el nu s-a asigurat și nu i-a păsat de pilotul din spatele lui. A tăiat un pic prea rapid intrarea pe trasă ca să iasă din viraj cât mai rapid. Au fost mai multe greșeli între Pedrosa și Lorenzo, amândoi au greșit.
Eu n-am greșit cu nimic, dar am plecat cu zero puncte din Spania".

 

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
chr508
chr508  •  08 Mai 2018, 16:43

Din video pare mai mult vina lui Pedrosa.

fortzzza
fortzzza  •  08 Mai 2018, 05:36

Toata lumea se uita la fotbal. Incredibil. Niciun comentariu. Gazeta fotbalului. Si nici ala de vreo mare anvergura. O mocirla totala.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează