SPORTURI  »  ALTELE  »  CONDAMNARE

Decizie definitivă dură în privința lui Pistorius! Câți ani de închisoare a primit fostul atlet

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat vineri, 24 noiembrie 2017 21:39

Fostul atlet paralimpic Oscar Pistorius a fost, vineri, condamnat definitiv la 13 ani și 5 luni.

În vârstă de 31 de ani, Pistorius a fost acuzat de procurori că și-ar fi ucis iubita, modelul african Reeva Steenkamp, în noaptea dintre 13 spre 14 februarie 2013. Inițial, sportivul sud-african fusese condamnat la 6 ani de închisoare.

"Hotărârea pronunțată (nr. de Înalta Curte) cu privire la crimă este anulată și înlocuită cu următoarele: închisoarea pârâtului timp de 13 ani și cinci luni", a declarat juristul Legoabe Willie Seriti.

El a mai spus că Pistorius ar fi trebuit să fie condamnat la 15 ani, dar Curtea Supremă de Apel a luat în considerare perioada când a fost arestat. Fostul atlet a stat zece luni in arest preventiv,ulterior fiind plasat in arest la domiciliu.

Pistorius a devenit primul atlet cu ambele picioare amputate care concurează la Jocurile Olimpice, în 2012, la Londra. Sportivul sud-african s-a născut cu aceste deficiențe, iar la vârsta de 11 luni i s-au amputat ambele membre inferioare.

6 medalii de aura câștigat Pistorius la jocurile paralimpice: 1 la Jocurile Olimpice de la Atena (2004), 3 la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008) si 2 la Jocurile Olimpice de la Londra (2012)

Surse: huffingtonpost.frbelfasttelegraph.co.ukwhio.com

Fii parte din redacția noastră! Participă la Jurnalisport – proiect inovativ GSP, susținut de Google. Aici ai toate detaliile!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează