SPORTURI  »  ALTELE  »  MOTOGP

Doping în MotoGP? » Un pilot important de la clasa regină a răbufnit: "Sunt niște leneși nenorociți! Dacă sunt curați de ce nu spun clar: «Testați-mă oricând!»? "

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 25 martie 2018 14:12

Cal Crutchlow, 32 de ani, insinuează că există dopaj în motociclism. Pilotul LCR Honda cere controale antidoping mai stricte în MotoGP și își acuză unii dintre colegi.

"Dacă voi credeți că aici nu există oameni care să trișeze pentru a ajunge sus, sunteți proști! Sunt piloți care trișează!

Sistemul de testare e de căcat, felul în care se face testarea nu este deloc OK. Nu e nimic nou în ce spun acum, am tot declarat asta în ultimii 4 ani. 

Cum e posibil să selectezi la întâmplare 3 piloți pentru un test anti doping? Înseamnă că unii piloți sunt supuși mai multor teste decât alții. Mie mi-au făcut un singur test într-un an, de exemplu, acum 4 ani. O singură dată în 365 de zile! Iar în ultimii doi ani nu am fost testat!

Toți piloți ar trebui testați. Toți ar trebui să fie luată în evidență, să fie disponibilă oricând și oriunde.  Dar vă spun eu care e problema: toți sunt niște leneși nenorociți și nu vor să fie deranjați în fiecare zi. Dar poți intra în sistem, îți pui programul pe o lună și asta e. Dacă apar schimbări, te loghezi și modifici. Să nu-mi spuneți că piloții nu au asistenți, team manageri sau doctori care pot face asta pentru ei. Pur și simplu, sunt leneși! Dacă vin și spun că nu vor să facă asta, atunci cum știu eu că ei nu trișează?

Unii piloți au spus că vor mai multe teste, alții n-au scos o vorbă pentru că fie nu vor mai multe teste, fie sunt leneși și nu vor să fie deranjați.

Unii băieți sunt plătiți cu 40 de milioane de euro! Alții cu 20 de milioane de euro! Cum îmi poți spune că nu există o soluție pentru testări când ești un sportiv profesionist? Poți să-ți rogi un asistent să se logheze în sistem și să spună unde te afli ca să poți fi oricând disponibil pentru o testare. Nu înțeleg, dacă sunt curați de ce nu spun clar: «Testați-mă oricând!»? Campionatul de MotoGP e ca Premier League de important.

Nu spun că există o substanță interzisă care ar ajuta. MotoGP nu e un sport ca altele. Poți avea un coleg care iese, fumează și bea, dar poate fi competitiv pentru că e un talent înnăscut pe motocicletă.

Dar dacă vorbim despre ace, rehidratare. Aici nu e voie cu ace, însă știu că există ace în MotoGP. Poți lua diuretice pentru a slăbi pentru că ești leneș și nu vrei să te antrenezi același număr de ore ca alt coleg.

Cicliștii, de exemplu, sunt înregistrați în programul ADAMS, și sunt testați tot timpul. Toți atleții olimpici sunt testați. De ce aici se fac teste la întâmplare la doar două curse pe an?

Sper să se schimbe ceva, cred că se încearcă ceva în sensul ăsta. Ne ascultă părerile, ceea ce e cel mai important", a spus Crutchlow conform crash.net.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează