SPORTURI  »  ALTELE  »  TENIS DE MASĂ

Dublu bronz la Mondiale pentru echipele României la tenis de masă

Dragoș Florin Oprea, foto: ITF
Dragoș Florin Oprea, foto: ITF

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 noiembrie 2017 11:15

Echipele României de juniori au urcat  pe treapta a treia a podiumului la Campionatele Mondiale, care se desfășoară în aceste zile în Italia.

România continuă să demonstreze că e una dintre țările care contează în tenisul de masă la nivel mondial. Marți, echipele de juniori ale României au cucerit medaliile de bronz. Dacă pentru fete exista un precedent, cinci distincții cucerite de-a lungul anilor, pentru băieți este o premieră în cei 14 ani de desfășurare a competiției.

Parcursul până pe podiumul mondial a fost unul încărcat de provocări. Echipa feminină, în componența Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Tania Plaian și Elena Zaharia, a trecut în grupe de Taipei cu 3-1 și de Cehia cu 3-2, iar în sferturi de Germania cu 3-1, apoi în semifinale s-a înclinat în fața Chinei cu 0-3.

Dragoş Florin Oprea, Cristian Pletea, Rareş Şipoş şi Florin Spelbus au trecut în grupe de Coreea de Sud cu cu 3-2, apoi de Suedia cu același scor, iar în sferturi de SUA tot cu 3-2. Rareș Șipoș a fost cel care a adus punctul victoriei în meciul din sferturi de finală. "Nu eram foarte încrezător înainte de ultimul meci, la 2-2 nici nu mai contează cu cine joci, important este mentalul", a spus românul pentru site-ul ittf.com. În semifinale, România a pierdut în fața Chinei cu 0-3.

Campionatele Mondiale continuă în Italia cu probele de simplu și de dublu.

14 medalii mondiale are România în palmares la Campionatele Mondiale de juniori, dintre care șase medalii în proba feminină pe echipe (una de argint și cinci de bronz), cinci la dublu feminin (una de aur și patru de bronz), una la simplu feminin (un bronz), una la dublu mixt (un bronz) și una în proba masculină pe echipe (bronz)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează