SPORTURI  »  ALTELE  »  OPENUL IRLANDEI DE NORD

După 14 ani! Mark Williams, campionul Irlandei de Nord, după o victorie incredibilă cu vânătorul de recorduri Yan Bingtao: "Dimineață o să fiu la spital la soția mea"

Mark Williams, foto: Gulliver/gettyimages
Mark Williams, foto: Gulliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat luni, 27 noiembrie 2017 05:34

În vârstă de 42 de ani, galezul Mark Williams a câștigat primul său titlu în Regat după 14 ani, într-o finală cu chinezul Yan Bingtao, denumit de mulți una dintre marile speranțe ale snookerului modern, scor 9-8. 

A fost un meci plin de tensiune, în care Williams a fost condus permanent, 3-5 la finalul primei sesiuni, dar în care galezul s-a folosit de experiența celor 25 de ani de joc pentru a eroda din avantajul adversarului său de 17 ani, care urmărea să devină cel mai tânăr câștigător al unui turneu pe puncte, record deținut de Ronnie O'Sullivan.

Mark Williams a dus meciul în decisiv, acolo unde a închis după o serie de minibreakuri, primul său titlu din 2011 încoace, de la Mastersul german.  

Victoria este cu atât mai impresionantă cu cât soția lui Mark, Jo, a fost internată de urgență sâmbătă, suspectă de meningită.

"Le-am spus organizatorii ca, indiferent ce scor e pe tabelă, să intre să îmi spună dacă se întâmplă ceva. O să merg dimineață la spital, fiindcă durează mult până o să avem un diagnostic clar. Mi-au trecut multe lucruri prin minte înainte de această finală, fiindcă nu eram sigur că o voi juca. Acum 6 sau 7 luni mă temeam că nu o să mai câștig niciodată un turneu" Mark Williams

"Sunt foarte dezamăgit că nu am reușit să bat recordul lui Ronnie, dar voi mai avea o șansă la următorul turneu. Mă simt încrezător după o asemenea prestație, chiar dacă am pierdut în finală. Voi ținti mai sus de acum, spre finale, nu spre semifinale"  Yan Bingtao

Odată cu trofeul Alex Higgins, a 19-a distincție dintr-o carieră de 25 de ani, galezul a ridicat și un cec de 70.000 de lire sterline.

2Campionate Mondiale are Mark Williams în carieră: în 2000 și 2003

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
thedronius
thedronius  •  27 Noiembrie 2017, 11:42
Postat de dinamo_fan pe 27 Noiembrie 2017, 09:26

Am prins doar de la 8-8. Fantastic dar si dramatic acel ultim game, sper sa prind in reluare tot meciul.

FRAME, NU GAME :)

dinamo_fan
dinamo_fan  •  27 Noiembrie 2017, 09:26

Am prins doar de la 8-8. Fantastic dar si dramatic acel ultim game, sper sa prind in reluare tot meciul.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează