ALTELE    •   CEREMONIA DE DESCHIDERE

FOTO Festivalului Olimpic al Tineretului European a început! Detaliile şi cele mai frumoase imagini ale ceremoniei de deschidere

Alin Buzărin

De ce s-a golit stadionul din Ploiești

FOTO: Raed Krishan

Articol de — Răzvan Luţac Duminica, 17 Februarie 2013, 21:15

Astăzi a avut loc la Braşov ceremonia de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European, prima mare competiţie polisportivă organizată de România după Universiada din 1981.

Spectacolul artistic a inclus două recitaluri, susţinute de Inna şi trupa Sensor, şi un show cu efecte luminoase speciale. 

FOTE 2013 înseamnă 1600 de sportivi între 14 şi 18 ani din 49 de ţări care vor participa la 28 de probe din 8 sporturi de iarnă. 

Citeşte şi: FOTO Primii români de la FOTE au intrat astăzi în concurs! » Toate rezultatele

Ceremonia de deschidere a fost liveTEXT pe GSP.ro:

UPDATE 21:15 / Ceremonia de deschidere a FOTE a luat sfîrşit!

UPDATE / Inna se află pe scena de la Braşov!

UPDATE / A început momentul artistic al ceremoniei.

UPDATE / Daniela Vasilica Haralambie va depune jurămîntul în numele tuturor participanţilor. Acelaşi lucru se va întîmpla şi în numele arbitrilor şi al antrenorilor.

UPDATE / Rareş Dumitrescu a adus flacăra olimpică! Acesta i-a dat-o mai departe lui Mihai Covaliu.

UPDATE / Drapelul olimpic este ridicat!

UPDATE / Victor Ponta: "Declar deschisă a 11-a ediţie a Festivalului Olimpic al Tineretului European".

UPDATE / "Aş dori să mulţumesc tuturor care au făcut posibilă desfăşurarea festivalului. Pe parcursul zilelor care vor urma veţi trăi alături de mulţi campioni. Unii vor cîştiga medalii, alţii nu. Astăzi este începutul unei lungi călătorii sportive", a spus preşedintele CIO, Jacques Rogge.

UPDATE / ROMÂNIA A INTRAT ÎN ARENĂ!

UPDATE / Cea mai mare delegaţie a intrat în Arenă, este vorba despre cea a Italiei, 71 de sportivi.

UPDATE / Delegaţiile au intrat în Arena Şcolii Sportive. Grecia este prima.

UPDATE / Se intonează imnul României!

UPDATE / Probleme la intrarea în Arena Şcolii Sportive, unde are loc ceremonia. Părinţii copiilor participanţi au avut nevoie de jumătate de oră de parlamentări pentru a intra pe Arenă. Organizatorii nu au lăsat iniţial părinţii participanţilor să intre în arenă pentru că nu aveau legitimaţii VIP. Aceştia au declarat că este pentru prima dată cînd li s-a întîmplat aşa ceva. În cele din urmă, părinţii au primit acceptul de a intra.

UPDATE / Prima dintre cele 49 de delegaţii care va ieşi pentru defilare va fi Grecia, în timp ce România va fi ultima.

Ceremonia de deschidere a FOTE va fi de la ora 19:30 pe Arena Şcolii Sportive din Braşov, cu o capacitate de 2-3 mii de oameni. Din informaţii de ultimă oră se pare că preşedintele României, Traian Băsescu, nu va mai ajunge. Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Jacques Rogge, va susţine un discurs în prima parte a ceremoniei.

Comentarii (7 ) Adaugă comentariu

quittaro  •  18 Februarie 2013, 00:02

In sfarsit un eveniment sportiv important are loc si in Romania! Este bine ca se desfasoara tocmai pe sporturile de iarna, poate se va dezvolta acest domeniu si la noi! Este anormal ca o tara care are doua treimi din teritoriu munte, sa nu aiba baza materiala, conditii de pregatire pt sporturile de iarna si in consecinta sportivi de performanta! Felicitari organizatorilor!

rapid_forever_1923  •  17 Februarie 2013, 22:46

Urmatorul pas ar trebui sa fie organizarea unei Olimpiade de seniori,de iarna sau de vara,insa pentru asta e nevoie de investitii in infrastructura...

sensy  •  17 Februarie 2013, 21:54

jiji nu a participat? o spaga ceva pentru lingiricii de la gspeu?

timarhac  •  17 Februarie 2013, 21:14

Postat de cordos_eu pe 17 Februarie 2013, 21:05

mie mi-a placut! dar voi etnicii spuneti diferit tot timpul si daca e ok.

n-are nici o legatura cu etnicii. Aveam impresia ca concurentii sunt ignorati. In afara de presedinte, care a tinut un discurs de milioane, restul vorbea avioane. Se laudau cu efortul lor urias

ando89  •  17 Februarie 2013, 21:09

Ce de comentarii pana acum, nu mai face serverul fata... Degeaba, daca nu-i cu fotbal si gigi, este la fel de interesant ca si proiectul ELI :( Succes participantilor si felicitari organizatorilor, important este sa participi:)

cordos_eu  •  17 Februarie 2013, 21:05

Postat de timarhac pe 17 Februarie 2013, 21:02

Cam slaba organizarea.Singurul care a avut ceva de transmis tinerilor, participantilor a fost Jacques Rogge. Restul, amatori, total pe langa subiect. Cand nu se plang , se lauda. Eehh, amatori. Groaznic

mie mi-a placut! dar voi etnicii spuneti diferit tot timpul si daca e ok.

timarhac  •  17 Februarie 2013, 21:02

Cam slaba organizarea.Singurul care a avut ceva de transmis tinerilor, participantilor a fost Jacques Rogge. Restul, amatori, total pe langa subiect. Cand nu se plang , se lauda. Eehh, amatori. Groaznic

Vezi toate comentariile (7)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii

1500 de caractere ramase