SPORTURI  »  ALTELE  »  SPADĂ

FOTO » România a luat bronzul la spadă feminin la CM de la Budapesta

Foto: Raed Krishan +5   FOTO
Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 11 august 2013 00:00 / Actualizat duminica, 11 august 2013 18:25

UPDATE 18:22 România a cîştigat a treia medalie la CM de scrimă de la Budapesta. După bronzul reuşit la individual de Tiberiu Dolniceanu la sabie şi argintul obţinut de echipa masculină de sabie, duminică fetele din echipa de spadă şi-au trecut în palmares bronzul.

În finala mică Ana Maria Brînză, Simona Pop, Raluca Sbîrcia şi Maria Udrea au învins cu 33 la 28 Franţa. În ultimul releu, Ana Maria Brînză şi Jaques Andre Coquin au intrat la egalitate, 25-25. Liderul din clasamentul mondial s-a impus cu 8-3 şi a urcat România pe podium.

UPDATE 17:00 România a fost învinsă de Rusia în semifinale, 44-33, şi va disputa finala mică a Campionatelor Mondiale. Adversara tricolorelor va fi Franţa, care a pierdut cealaltă semifinală, 41-45 cu China. Meciul pentru medalia de bronz va începe la 17:30.

Echipa feminină de spadă a României a ajuns în semifinalele Campionatului Mondial de scrimă de la Budapesta.

După ce a trecut în primul tur cu 45-14 de Danemarca şi apoi în "optimi" de Venezuela, 45-30, "tricolorele" au întîlnit în "sferturi" Coreea de Sud.

"Naţionala" asiatică era sperietoarea de care Ana Maria Brînză, Anca Măroiu, Simona Gherman şi Loredana Dinu se împiedicaseră la Jocurile Olimpice de la Londra în sferturile de finală! De această dată, Ana Maria Brînză, Simona Pop şi Raluca Sbîrcia nu le-au mai dat nici o şansă asiaticelor. Au cîştigat cu 36-32 şi s-a calificat în "semifinale".

Pentru un loc în finala Mondialelor din Ungaria, România va întîlni Rusia, echipă care în "sferturi" a trecut după prelungiri de Italia, scor 28-27.

Semifinalele sînt programate de ora 16:00, iar dacă se vor califica în finală, spadasinele vor urca pe planşă de la ora 20:25. Finala va fi transmisă direct de TVR 2.

Dacă va pierde disputa cu Rusia, România va juca pentru medalia de bronz cu învinsa din cealaltă semifinală, China - Franţa.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (33)
gabrielaj
gabrielaj  •  12 August 2013, 03:27

Bravo fetelor inca o data se dovedeste adevarata valoare a acestor campioane si bine ar fi ca si carcotasii sa inchida pliscul si ma refer la ,,..ziaristul.. ,,care blocheaza comentariile care nu ii sunt pe plac pe blogul de cacao impartial si misogin , ca pe vremea lui ceasca . FELICITARI FETELOR SI MAI ALES PT ANA MARIA II UREZ BAFTA E UN TALENT SI NE MANDRIM CU EA

cipet
cipet  •  11 August 2013, 23:50

cinste lor ! felicitari si pentru baietii de la sabie !

kobritzzzaaa
kobritzzzaaa  •  11 August 2013, 23:48
Postat de moro1974 pe 11 August 2013, 23:10

Sunt de felicitat, pentru ca doar cine nu a facut sport cu adevarat nu constientizeaza efortul de a fi pe un 3 mondial. Insa in reactia ei Branza, nu a fost ironica ci sarcastica. Lasand la o parte rautatile la adresa ei din cursul anului trecut, cauzate de rezultatul nemultumitor la Londra, ca paranteza sunt de parere ca no1 mondial nu poate sa castige tot, poti avea si ghinion sau o lipsa de forma chiar la momentul cel mai important, fata asta a facut aceasi greseala. Compara mere cu pere: nu poti compara o lume in care peste 200 de tari se inscriu la calificari la CM cu una in care toti se cunosc personal. Sarcasmul vine de la valoare, ea si-o stie pe a ei si probabil se uita la fotbal

Comparatia lui Geambasu e mult mai exagerata decat a ei, Poate in scrima nu intra 200 de tari in competitie dar intra vreo 40 dintre care 12 sunt competitive iar la varf sunt in jur de 6 si noi facem parte din cele 6 iar acesta este un lucru extraordinar. La fotbal, sunt vreo 20-24 de echipe competitive iar la varf sunt tot cam 6 iar noi nu facem parte nici macar din cele competitive.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează