SPORTURI  »  ALTELE  »  EVENIMENT

FOTO&VIDEO Zbor nebun de record mondial » Doi piloţi britanici au zburat în formaţie prin interiorul unui hangar!

Articol de GSP - Publicat joi, 18 iunie 2015 14:22

Piloţii Paul Bonhomme şi Steve Jones au devenit primii oameni din lume care au zburat în formaţie printr-o cladire, un proiect periculos, văzut în premieră în lumea aviaţiei.

Piloţii, care zboară împreuna de mai bine de 17 ani, şi-au folosit în detaliu fiecare cunoştinţa şi dramul de experienţă pentru a realiza cu succes acest proiect ambiţios. Ei au coborît pînă la un metru deasupra pamîntului şi au zburat printr-un hangar înalt de numai 7,6 metri, cu peste 300 km/h!

"Pînă la urma, cea mai mică greşeală înseamnă că vei lovi clădirea, deci cînd m-am ridicat şi am vazut că Steve încă este lîngă mine, m-am simţit uşurat. A fost foarte distractiv şi destul de bizar în acelasi timp să zbor printr-o clădire"
Paul Bonhomme

Hangarul de la aerodromul Llanbedr din Nordul Ţării Galilor a fost identificat în urmă cu şase luni drept o posibilă locaţie pentru cei doi piloţi, care se întrebau dacă acest plan este realizabil. Ei au fost inspiraţi de pilotii mişcării Barnstorming de la începutul anilor 1900, dar nu reuşiseră sa găsească un loc potrivit.

"Nu există ceva care se poate compara cu sentimentul pe care îl ai cînd te afli la 180 de metri de hangar şi nu mai ai nici o opţiune, eşti complet imobilizat şi pur şi simplu trebuie să te aliniezi cu spaţiul din clădire şi să o scoţi la capăt"
Steve Jones

Avionaele Xtreme Air XA41 pilotate de cei doi au lungimea aripilor de 7,5 metri, iar distanţa faţă de laturile hangarului era de 10 metri. Natura provocării a necesitat ca piloţii să obţină autorizaţii speciale de la Autoritatea Aeronautica Civilă, ai cărei reprezentaţi au fost prezenti la faţa locului pentru a monitoriza evenimentul.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează