SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ

GALERIE FOTO Fetele de aur de la canotaj au revenit în România » De ce nu au fost primite la salonul prezidențial + Marea lor dezamăgire

FOTO: Cristi Preda +4   FOTO
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat marti, 03 octombrie 2017 18:54

Campioanele mondiale de la canotaj au revenit azi în România. Ele nu au putut fi primite la salonul prezidențial pentru că, în același timp, de la București pleca președintele Croației, Kolinda Grabar-Kitarovici. 

Canotajul românesc a reintrat în zodia aurului. După o pauză de 16 ani, româncele s-au întors de la Campionatele Mondiale de la Sarasota cu două medalii de aur. Din 2001 nu se mai reușise această performanță.

Așteptate cu flori de ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, de președinții de la Steaua, Dinamo și Olimpia, cluburile la care sunt legitimate, dar și de reprezentanții FR Canotaj, canotoarele s-au arătat dezamăgite că românii nu au putut împărtăși cu ele bucuria victoriilor americane, nici o televiziune netransmițând finalele.

Din cele șase bărci participante în America, trei au ajuns în finala A și două în finala B, iar două au luat aurul: la două vâsle categororie ușoară (Lehaci-Beleagă) și la 8 plus 1 feminin (Vrânceanu, Bejinariu, Petrila, Tâlvescu, Bereș, Popa, Boguș, Oprea, Druncea). Băieții din barca de 8 plus 1 au reușit și ei o performanță remarcabilă, după 16 ani calificându-se în finală, acolo unde au încheiat pe locul 5.

"Sunt foarte mulțumit. Le mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi, care au contribuit la performanța noastră. Sper să reînodăm tradiția rezultatelor internaționale pentru canotajul românesc. Suntem a treia națiune în lume după probele olimpice. E o mândrie și faptul că avem bărci foarte tinere, cu medii de vârstă de 23-24 de ani", a declarat antrenorul lotului feminin, Mircea Roman.

Vezi și: SUA le priește » Doi canotori nu s-au mai întors în România

"E o ediție pe care o vom ține minte. Am reușit primul nostru aur mondial. Ne-a ieșit totul, suntem foarte mulțumite și fericite"
Gianina Beleagă

"Acum mă pregătesc de nuntă. Vom avea o lună liber. Sunt primele noastre zile din acest an. O să revenim cu și mai mare dorință de antrenament, ne gândim, firește la Tokyo 2020"
Ionela Lehaci

56.000 lei
va primi fiecare medaliată cu aur din partea Ministerului Tineretului și Sportului pentru performanța obținută

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
1461177693935533
Sorin Gane  •  03 Octombrie 2017, 21:54

in ultimul timp ,sportivii nostri nu mai lupta pentru onoare sau tara ci , din pacate pentru bani si viitorul lor ( pe plan financiar )

rinist
rinist  •  03 Octombrie 2017, 21:53

Remarcati cat de frumoasa e stelista, in comparatie cu uratenia dinamovistei?

rinist
rinist  •  03 Octombrie 2017, 21:52
Postat de para.para pe 03 Octombrie 2017, 19:38

Bravo si felicitari fetelor. E bine ca in romanika mai exista si alte sporturi in afara de fcsb si becali.

Esti irecuperabil, baiatule. Trateaza-ti undeva obsesia asta legata de Steaua

Vezi toate comentariile (6)
Comentează