SPORTURI  »  ALTELE  »  JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ PYEONGCHANG

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ // Iubire interzisă pe gheață: o poveste de 20 de ani » Tessa Virtue și Scott Moir au luat medalia de aur în proba de dans și au stabilit un nou record

FOTO: Guliver/GettyImages +3   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 20 februarie 2018 13:02

Tessa Virtue și Scott Moir au câștigat azi proba de dans, unde au captivat publicul cu evoluția lor pe muzica din filmul ”Moulin Rouge”.

Pasiune, eleganță, tehnică și sincronizare. Pe toate le-au adus pe gheață azi Tessa Virtue și Scott Moir. Una dintre cele mai îndrăgite perechi ale patinajului artistic mondial. Atât de îndrăgite încât fanii lor își doresc să fie un cuplu nu numai pe patinoar, ci și în afara lui. Programele lor sunt atât de electrizante, de bine interpretate și de pasionale încât par că ascund ceva mai mult decât o relație de prietenie.

Tessa și Scott au tot repetat că nu sunt împreună, dar mereu a planat asupra lor un aer misterios, unul care a venit să întregească povestea pe care o spun de fiecare dată pe gheață. Programul liber de azi a fost despre o dragoste interzisă pe ritmurile muzicalului Moulin Rouge pe care Scott și Tessa au dus-o la capăt cu multă intensitate. Și pentru care au primit 122,40 de puncte, care s-au adăugat la punctajul de la programul scurt, 83,.67, totalul fiind de 206, 07, un nou record mondial. 

Podiumul olimpic a fost completat de francezii Gabriella Papadakis și Guillaume Cizeron cu 205,28 puncte (81,93 și 123,35), cei care au câștigat programul liber, dar care au avut de suferit din cauza problemelor de la cel scurt, când lui Papadakis i-a cedat o capsă de la rochie chiar la început, și de frații americani Maia Shibutani și Alex Shibutani cu 192,59 (77,73 și 114,86).

"Ne apropiem de finalul carierei și suntem foarte mândri de ce am realizat. Ne-am întors să fim din nou campioni olimpici. A fost un concurs foarte intens. Avem tot respectul pentru echipa din Franța, ne-au împins să fim din ce în ce mai buni. Am avut ceva emoții până au apărut notele pentru că Gabriella și Guillaume sunt niște patinatori extraordinari", a spus Scott Moir.

Douăzeci de ani împreună

Pentru Tessa și Scott este a cincea medalie olimpică din palmares, după ce în 2010 la Vancouver au cucerit aurul, în 2014 la Sochi argintul la dans și în proba pe echipe și după aurul de la PyeongChang, tot din proba pe echipe. Între Jocurile Olimpice din Rusia și cele din Coreea de Sud, perechea din Canada a avut doi ani în care a renunțat la patinaj.

"Suntem foarte norocoși că ne avem unul pe altul. Când îi văd pe cei de la individual cum ies singuri pe gheață mi se pare înspăimântător pentru că noi ne bazăm foarte mult unul pe celălalt. Am plecat de acasă devreme și împreună am avut un vis care atunci părea nebunesc pentru părinții noștri. Ne-a ajutat că am făcut acest pas pentru că am ajuns să ne cunoaștem extrem de bine.

Aceasta cred că este unul dintre motivele pentru care am revenit. Nici nu m-aș gândi să patinez alături de altcineva. Motivul pentru care m-am întors este pentru a fi din nou aproape de Tessa, pentru a trăi împreună alte momente frumoase. Suntem încântați de relația noastră profesională, care a fost una specială timp de 20 de ani", a spus Moir.

Povestea lor de pe gheață, care a început în 1997, pe când erau doar niște copii, a avut parte de un final perfect. În pași de tango și de aur. 

SCHI FREESTYLE Afacere canadiană

Cassie Sharpe, reprezentanta țării frunzei de arțar, și-a adjudecat azi aurul olimpic la halfpipe, după trei runde în care a contat numai notarea celei mai bune, 95,80 puncte. Canadianca a avut partea ei de accidentări, inerente în sporturile extreme. La X Games 2018, Sharpe a avut degetul mare rupt și a fost nevoită să-și lipească bățul de mănușă cu bandă adezivă, dar tot a luat bronzul la proba de superpipe.

De altfel, degetele mari ale mâinilor schioarei au suferit cele mai multe fracturi, alături de o accidentare la coloana vertebrală, în urmă cu câțiva ani. La PyeongChang, podiumul a fost completat de franțuzoaica Marie Martinod și de americanca Brita Sigourney. 

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează