SPORTURI  »  ALTELE  »  CM SNOOKER

La revedere, Mark Selby și John Higgins! Cine s-a calificat în sferturile CM de snooker

Articol de GSP - Publicat luni, 27 aprilie 2015 09:17

Scoțianul John Higgins și-a făcut bagajele, după ce a fost învins de chinezul Ding Junhui, scor 13-9, în optimile Campionatului Mondial de snooker.

De 4X campion mondial, Higgins a încercat să remonteze ecartul major pe care Ding îl avea după primele două sesiuni, dar nu a fost posibil.

Dincolo, în celălalt meci tare al fazei optimilor, "blestemul de la Crucible" a continuat: campionul mondial de snooker, Mark Selby a fost eliminat de una dintre marile speranțe ale sportului, Anthony McGill. Mai multe detalii aici.

Cum arată tabloul din optimi (primul la 13)

Mark Selby - Anthony McGill 9-13
John Perry - Shaun Murphy 5-13

Barry Hawkins - Mark Allen 13-11
Ali Carter - Neil Robertson 5-13

Ding Junhui - John Higgins 13-9
Marco Fu - Judd Trump 8-13

Graeme Dott - Stuart Bingham 5-13
Matthew Stevens - Ronnie O'Sullivan 5-13

Distracție în primul tur: 3 momente haioase

Englezul Ronnie O'Sullivan a cîștigat de o manieră autoritară meciul cu debutantul Craig Steadman, scor 10-3, dar nu a impresionat la masa de joc.

Unul dintre momentele cele mai interesante ale partidei a avut loc la scorul de 4-2, cînd Ronnie a fost deranjat de pantofi, așa că a apelat la o metodă inedită. VIDEO AICI

A jucat în șosete pentru un frame, iar apoi a împrumutat o pereche de pantofi de la directorul turneului, lucru care l-ar putea costa o amendă de 250 de lire sterline, pentru că a nesocotit eticheta sportului. 

Un alt moment interesant a venit la meciul dintre galezii Mark Williams și Matthew Stevens. Primul joc dintre cei doi a fost un dezastru complet. Detalii aici. Stevens s-a impus categoric, scor 10-2, și a asigurat un meci interesant contra lui Ronnie în optimi.

Dar capul de afiș pentru optimi este confruntarea dintre chinezul Ding Junhui și scoțianul cvadruplu campion mondial John Higgins. Chinezul a trăit și el un moment "special" în meciul cu Mark Davis, cînd a plecat spre un break de 147 de puncte, numai ca să uite pe parcurs și să abordeze greșit bila albastră, după 12 bile roșii introduse. Momentul incredibil e aici.

TOATE REZULTATELE DIN PRIMUL TUR SÎNT AICI

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
valyomanyd
valyomanyd  •  26 Aprilie 2015, 20:51

Adio ????? De ce , Selby si Higgins au MURIT ????? Traiasca jurnalismul amator !!!

1611703965710964
Andrei Gutu  •  26 Aprilie 2015, 19:42

ronnie o'sullivan va cistiga al saselea titlu

rozu
rozu  •  26 Aprilie 2015, 12:22

cand il vad pe acest McGill imi aduc aminte de toate datoriile si-mi doresc sa fiu ... scotian. ***, nu-l inghiti nici cu lamaie insa, adevarat, este in forma. totusi, imposibil sa nu aiba o zi mizerabila. daca va trece si de Murphy va avea misiune imposibila cu Robertson. vad prima semifinala Murphy-Robertson. Ding, poate spune oricine orice, a avut un sezon mizerabil si daca a trecut de umbra lui Higgins, are sanse zero in fata lui Trump. Spunea cineva mai sus ca "Bingham a avut un sezon fantastic"... Mi se pare exagerat. El face parte din categoria celor care vremelnic ajung prin top 10, in nici un caz nu are moral si valoare pentru a se apropia, macar, de o semifinala la Crucible. A doua semifinala va fi Trump-O'Sullivan. Robertson si Trump au cel mai solid joc de siguranta din circuit, se apropie de ei Selby insa acesta are "darul" de a incurca incredibil frameurile, decat sa intre in control jocului. Trump si Robertson si din punct de vedere al pregatirii psihologice, al calmului si rabdarii, sunt mult peste Murphy si O'Sullivan. In plus O'Sullivan are, poate, cel mai slab joc de siguranta dintre cei 4, depasit la acest capitol si de Ding sau Fu. Ronnie are complex la Trump, daca jocul este echilibrat si pierde 3 frameuri consecutive, este gata semifinala! vad o finala Robertson-Trump, cu ultimul castigator. si mai cred ca dupa aceasta editie, Ronnie ii va preda stafeta lui Judd! pentru ca-i seamana, este jucator genial.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează