SPORTURI  »  ALTELE  »  NUMIRE

Laura Flessel este noul ministru al sportului în Franța » Episodul controversat al celei mai galonate scrimere din Hexagon

Foto: twitter.com/FlesselLaura
Foto: twitter.com/FlesselLaura

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat miercuri, 17 mai 2017 23:29

Dubla campioană olimpică în 1996 la Jocurile Olimpice din Atlanta, Laura Flessel-Colovic, 45 de ani, este noul ministru al sportului în Guvernul condus de Edouard Philippe.

Pe lângă Flessel, au mai fost vehiculate pentru postul de ministru și numele foștilor sportivi Thierry Rey (judoka), Yann Cucherat (gimnastă), Amelie Castera-Oudea (jucătoare de tenis) dar și al politicianului Pierre-Yves Bournazel.

Poreclită "Viespea", Laura Flessel a câștigat cinci medalii olimpice (aur la spadă individual în 1996, aur la spadă pe echipe în 1996, argint la spadă individual în 2004, bronz la spadă individual în 2000 și bronz la spadă echipe în 2004), șase titluri mondiale și un titlu european, fiind cea mai galonată scrimeră franceză.

În 2002, cu două zile înainte de Campionatele Mondiale, fosta sportivă a fost depistată pozitiv la un test antidoping cu substanța nikethamidă comercializată sub numele de coramină. Scrimera a pledat nevinovată, spunând că este „victima“ unor medicamente date de un fizioterapeut temporar. Cu toate acestea, Flessel a fost suspendată 3 luni de Federația Internațională de Scrimă.

A purtat steagul Franței la Jocurile Olimpice de la Londra însă a fost invinsă în al doilea tur de românca Simona Gherman. După acest eșec s-a retras din circuitul competițional.

Surse: lefigaro.frlemonde.fr, lequipe.fr

Fii parte din redacția noastră! Participă la Jurnalisport – proiect inovativ GSP, susținut de Google. Aici ai toate detaliile!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează