SPORTURI  »  ALTELE  »  JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ DE LA PYEONGCHANG

Lindsey Vonn a dat tot ce a putut, dar Sofia Goggia "a fost de neatins" » Sărutul vitezei după primul titlu din istoria Italiei: "Sunt ca un vulcan, m-am mișcat ca un samurai!"

Sofia Goggia, FOTO: Guliver/GettyImages +3   FOTO
Sofia Goggia, FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 21 februarie 2018 15:56

Italianca Sofia Goggia (25 de ani) s-a impus în proba de coborâre, depășindu-le pe Ragnhild Mowinckel și pe favorita Lindsey Vonn.

Sofia Goggia a coborât spre aur pe pârtia de la Jeongseon Alpine Centre cu 111,53 km/h. O viteză amețitoare, dar pe care sportivele care se aventurează în această probă o ating regulat.

Victoria italiencei în vârstă de 25 de ani nu este o surpriză atât de mare cum a fost cea de la Super-G, când s-a impus Ester Ledecka. Sofia este liderul mondial al probei și are în palmares trei succese la coborâre în Cupa Mondială.

"Am fost extrem de concentrată, m-am mișcat ca un samurai. De obicei sunt de-a dreptul haotică, dar de data aceasta am dat atenție fiecărui detaliu și am crezut în mine. Am fost atât de prinsă în ceea ce avem de făcut încât pentru câteva minute nici nu mi-am dat seama ce am făcut. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au crezut în visul unei fetițe de șapte ani care pe zăpada de la Foppolo își dorea să devină campioană olimpică", spus Goggia.

"A fost de neatins"

Succesul de ieri a însemnat enorm pentru Sofia, care a adus primul titlu olimpic în această probă pentru Italia, a sărutat zăpada cu foc, după ce a trăit visul copilăriei. "Sunt ca un vulcan care e pe cale să erupă!", a spus ea.

Celelalte curajoase de pe podium au fost norvegianca Ragnhild Mowinckel și americanca Lindsey Vonn, cea care pornea ca principală favorită și care s-a aflat la ultima coborâre olimpică a carierei.

"E trist! Îmi place ceea ce fac, dar probabil corpul meu nu mai poate rezista încă patru ani până la următoarea ediție. A fost greu, am muncit de mi-au sărit capacele și sunt mândră de ce am reușit. Am încercat să-mi țin emoțiile în frâu, dar știu că am lăsat totul pe pârtie. Am schiat foarte bine, dar Sofia a fost de neatins", a spus Vonn.

Pentru schioarea în vârstă de 33 de ani a fost a treia medalie olimpică, după aurul de la coborâre și a argintul de la Super-G, cucerite la Vancouver în 2010.

Sofia și Lindsey s-au întrecut pe pârtie, dar la conferințele de presă s-au gratulat reciproc.

"Anul trecut, când am câștigat prima mea etapă de Cupă Mondială am învins-o chiar pe ea. E o onoare pentru mine să concurez împotriva celei mai mari schioare din toate timpurile. E o femeie extraordinară! ", a spus italianca. "E o persoană pe care am admirat-o mereu și dacă e cineva care să mă învingă mă bucur că a fost ea pentru că știu cât a muncit și cât de mult timp a dedicat pentru a ajunge aici", a spus americanca. Așa s-a scris în Correa de Sud povestea probei curajului și a vitezei. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează