SPORTURI  »  ALTELE  »  CAZUL OPERACION PUERTO

Lovitură în Spania! Pungile de sânge tratat în cazul Eufemiano Fuentes vor fi predate autorităților! Sunt speculații privind fotbalul și tenisul

Doctorul Eufemiano Fuentes, foto: reuters
Doctorul Eufemiano Fuentes, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 14 iunie 2016 14:09

La 10 ani după ce Guardia Civil a confiscat 211 pungi de sânge din laboratorul doctorului spaniol Eufemiano Fuentes, un judecător spaniol a decis ca acestea să fie predate către forurile sportive competente: Agenția Mondială Antidoping, Uniunea Ciclistă Internațională, Comitetul Olimpic Italian, Federația Spaniolă de Ciclism, precum și multe altele, informează cyclingtips.com.

Decizia este o victorie pentru sport, în condițiile în care Spania a fost critică vreme îndelungată pentru tergiversarea deciziei în acest caz. Judecătorul Alejandro Maria Benito a dispus ca pungile de sânge tratat de Eufemiano Fuentes să fie supuse analizei, iar acest lucru ar putea duce la dezvăluiri importante în sport.

Conform informațiilor, sunt implicate personaje din sporturi de anvergură, precum fotbal, baschet, atletism și tenis. Singurul sport în care au fost analizate probele a fost ciclismul, scandalul Operacion Puerto ducând la căderea unor sportivi imenși precum Jan Ullrich, Ivan Basso sau Alejandro Valverde.

În schimb, judecătorul l-a achitat pe Eufemiano Fuentes, doctorul responsabil de dopajul organizat și care era acuzat de crime împotriva sănătății publice.

În plus, Yolanda Fuentes, sora doctorului, precum și Manolo Saiz și Vicente Belda, manageri vestiți în ciclism, au fost și ei exonerați de acuzații.

Context: Operacion Puerto

  • Raidurile din vara lui 2006 au dezvăluit o adevărata uzină a dopingului în ciclismul profesionist, şi nu numai, acasă la doctorul spaniol Eufemiano Fuentes;

  • Peste două sute de pungi de sânge tratat au fost găsite într-un apartament aparţinînd doctorul, ordonate în funcție de sporturi și de coduri de utilizator. Fuentes a fost acuzat de crimă în sănătatea publică;

  • De-a lungul timpului, mai multe publicații au speculat prezența unor nume mari din sporturi importante printre clienții lui Eufemiano Fuentes, însă nimic nu a fost dovedit vreodată. Eliberarea pungilor de sânge, precum și a codurilor folosite de Fuentes ar trebui să ducă la lămurirea acestor speculații.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
jalabert
jalabert  •  15 Iunie 2016, 19:47
Postat de Stancu Florin pe 15 Iunie 2016, 07:18

Reghe, reghe, ce-ai avut cu neamtu?

pai a pierdut formula la drogurile administrate. cat de naiv poti fi? erau prea lati jucatorii, prea umani iar acest lucru este intolerabil intr-un pseudosport ca ***minjea

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

819602521427859
Stancu Florin  •  15 Iunie 2016, 07:18

Reghe, reghe, ce-ai avut cu neamtu?

caminero
caminero  •  14 Iunie 2016, 16:41

Presimt că un groaznic accident se va întîmpla cu mijlocul de transport (avion, tren, autoutilitară, ce-o fi) care va căra aceste probe de sînge, astfel încît o să se aleagă praful de pungile şi eprubetele alea şi ce-or mai fi ele. Dacă se răstoarnă de pildă pe cîmp camionul, cred că în zona aia o să crească boabele de strugure cît portocalele şi grăul cît sequoia ...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close