SPORTURI  »  ALTELE  »  LUPTE GRECO-ROMANE

Luptătorul Eusebiu Diaconu încă aşteaptă premierea de la MTS pentru "bronzul" cucerit la "europene"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 iunie 2009 00:00

În plin scandal legat de cei 630.000 de euro cheltuiţi nejustificat de Ministerul Tineretului şi Sportului pentru organizarea zilei de 2 mai, campionii europeni stau la rând pentru a-şi lua premierile pe rezultatele obţinute în acest an.


 "Nu am primit nimic. Am muncit mai mult pe banii noştri, şi eu şi antrenorul meu Ion Butucaru, am mai făcut şi rezultate, dar încă nu am luat premierea pe care o merităm", spune Eusebiu Diaconu, medaliat cu "bronz" la "europenele" de la Vilnius, desfăşurate la începutul lui aprilie. Conform legii, pentru acest rezultat, cel mai titrat sportiv băcăuan din ultimii ani urmează să primească 5.600 lei de la MTS.

"Ori sunt bani, ori nu sunt!"
În încercarea de a mai calma spiritele, ministrul Monica Iacob Ridzi a anunţat că fondurile pentru premieri vor fi trimise către federaţii în cel mai scurt timp. "Din câte am înţeles, până la sfârşitul lunii ar trebuit să ni se dea banii. Problema nu este însă că fondurile nu s-au alocat la timp, întârzieri au mai existat şi până acum. Situaţia în sine e delicată. Se tot vorbeşte de sport, de performanţă. Se cer rezultate în condiţii de criză. Ni se spune că nu sunt bani, dar se cheltuie sume enorme în alte scopuri. Pentru tineret s-au alocat sume mari, dar sportul de performanţă este într-o situaţie foarte dificilă. Păi ori sunt bani, ori nu sunt! Pentru spectacole cum de s-au găsit fonduri?", a completat Eusebiu Diaconu, aflat de la începutul acestei săptămâni în cantonament la Constanţa.

S-au sistat indemnizaţiile

O altă problemă este reprezentată de sistarea indemnizaţiilor la lotul naţional. "Nu se ştie nimic în acest sens", a mai spus Diaconu, care a tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte viitorul: "Nu mai vine nimeni din urmă. Ar fi şi foarte greu, în condiţiile actuale". Sportivul băcăuan îşi vede totuşi în continuare de antrenamente, pentru "mondialele" programate în septembrie, în Danemarca. De pe 29 iunie "încep pregătirea serioasă, până pe 20 august. Sper să nu fie probleme, mai ales după operaţia de apendicită, şi să pot să mă antrenez aşa cum trebuie. Pe mine mă interesează rezultatele, timpul le va rezolva pe celelalte şi vom vedea ce se va întâmpla".
 
Refacere
 
Pe litoral, "sunt într-o perioadă de refacere. Nu-mi place marea în mod deosebit, dar după operaţia de apendicită pe care am suferit-o acum o lună este nevoie de acest cantonament", spune luptătorul de la SCM Bacău, care în pofida tuturor neajunsurilor se pregăteşte cu gândul la Jocurile Olimpice din 2012. Ce motivaţii mai găseşte pentru a continua? "Eu sunt obişnuit cu asta. Nu vreau să mă gândesc decât la pregătire şi la rezultate, pentru că altfel devine foarte dificil, nu mai au nici chef de antrenamente, de nimic. Câteodată te întrebi dacă se merită, te întrebi pentru ce faci toate sacrificiile".
 

 
Dana Popa – Deşteptarea

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează