SPORTURI  »  ALTELE  »  CUPA MONDIALĂ DE SKI

Maria Riesch a cîştigat Cupa Mondială la ski fără să fi concurat

Maria Riesch (S) şi Lindsey Vonn (D)
Maria Riesch (S) şi Lindsey Vonn (D)

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 martie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 19 martie 2011 11:47

Nemţoaica Maria Riesch a cîştigat pentru prima oară Cupa Mondială la general, fără să fi concurat în ultima cursă. Schioarea a cîştigat titlul mondial cu o diferenţă de trei puncte, înregistrată din zilele trecute, iar ultima probă, cea de slalom uriaş, a fost amînată din cauza stării vremii.

După mai bine de trei ani, sportiva din Germania a reuşit s-o învingă pe rivala sa, americanca Lindsey Vonn, cea care a cîştigat ultimele trei ediţii ale Cupei Mondiale. Conform regulamentului,o cursă amînată nu mai poate fi reprogramată, astfel că fosta campioană mondială nu mai are nicio şansă să-şi recapete titlul în acest an. După decizia oficialilor cursei, sportiva din Statele Unite i-a criticat dur pe oficialii Federaţiei Internaţionale şi a spus că va cere în scris forului să schimbe regulamentul.

În acest sezon, Lindsey Vonn a cîştigat opt curse, cu două mai mult decît nemţoaica MAria Riesch, dar a ratat de mai multe ori podiumul în restul competiţiilor.

Ca urmare a amînării probei de slalom uriaş, victoria i-a fost acordată nemţoaicei Viktoria Rebensburg, deţinătoarea titlului olimpic în această probă

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
pinguilde
pinguilde  •  21 Martie 2011, 13:40

A ratat podiumul de mai multe ori? Mai informati-va. Scorul podiumurilor a fost 16-16.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează