SPORTURI  »  ALTELE  »  TRIBUNA 0

Mărturisirile lui Covaliu în emisiunea lui Ovidiu Ioanițoaia: "Ne uităm cu jind la ce aparate și săli au ceilalți"

Articol de GSP - Publicat luni, 24 octombrie 2016 22:20

Invitat azi la emisiunea Tribuna 0, moderată de Ovidiu Ioanițoaia la Europa FM, Mihai Covaliu, președintele Federației Române de Scrimă, a vorbit despre canditatura sa la șefia COSR și despre situația sportului românesc actual.

"La scrimă stăm destul de bine. Nu așa cum mi-am dorit, pentru că e normal să îmi doresc mai mult. Avem 1469 de sportivi legitimați la Federația Română de Scrimă. Suntem un caz fericit, la gimnastică sunt mai puțini. În Franța sunt de ordinul zecilor de mii. În China doar la un club sunt 10000 de legitimați. În anul 1990 aveam 3200 de sportivi, dar cu toate astea acum avem mai multe performanțe", a declarat Covaliu cu privire la situația scrimei românești.

Despre contracandidata sa la președinția Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Gabriela Szabo, Covaliu a avut doar cuvinte de laudă:"Suntem doi oameni de sport, doi campioni. Am convingerea că atât eu cât și doamna Szabo vom face tot ceea ce putem pentru a pune România pe traseul spre marea performanță. Trebuie să revenim la aceste lucruri normale, lucruri pe care adversarii le au. Noi ne uităm cu jind la ce aparate au ei, la ce săli, la cum vin de antrenați".

Mihai Covaliu va candida la președinția COSR, având-o drept candidat pe Gabriela Szabo. Alegerile vor avea loc pe data de 15 noiembrie.

Mihai Covaliu a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice din 2000, în proba de scrimă. Este multiplu laureat în competițiile mondiale și europene, devenind campion mondial la Leipzig în 2005 și campion european la Izmir în 2006.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează