SPORTURI  »  ALTELE  »  REVENIRE

Moment istoric în Formula 1: Alfa Romeo revine în ”Marele Circ”

Articol de Alexandru PavelJURNALISPORT - Publicat miercuri, 21 februarie 2018 14:10

Un mare constructor auto va reveni în Formula 1 începând cu acest sezon. Alfa Romeo va fi la startul ”Marelui Circ” pentru prima oară în ultimii 30 de ani.

Constructorul italian va fi principalul sponsor al echipei Sauber, alături de care a lansat deja varianta de monopost pentru acest sezon, cu șase zile înaintea debutului în testele oficiale de la Barcelona.

Modelul C37 se supune noilor reglementări de regulament, principala modificare din acest an fiind adăugarea componentei de securitate a pilotului, denumită ”halo”.

Alfa-Romeo Sauber va utiliza motorizare Ferrari063, un V6 turbo de 1.5 litri, ce poate atinge 15.000 de rotații pe minut.

”Obiectivul nostru înainte de startul sezonului este deja stabilit: ne dorim să îmbunățim caracteristicile monopostului pe întreaga durată a anului. Am depus multă energie și angajament în dezvoltarea acestui model”, a fost declarația directorului echipei, Frederic Vasseur.

”Întoarcea Alfa Romeo în Formula 1 reprezintă un punct istoric pentru acest constructor și suntem mândri că am fost aleși într-un asemenea moment. Abia așteptăm să debutăm sub numele de Afla Romeo Sauber F1”, a concluzionat Vasseur.

Echipa va fi formată din piloții Marcus Ericcson, în vârstă de 27 de ani și cu experiență în ultimele sezoane din Formula 1, și Charles Leclerc, una dintre speranțele sportului cu motor, campion în sezonul trecut în Formula 2.

surse: skysports.com, racer.com

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  21 Februarie 2018, 14:31

o revenire de marca in circuit. abia astept noul sezon. parca e mult prea lunga pauza.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează