SPORTURI  »  ALTELE  »  SNOOKER

"Nu vreau să renunț, dar nici nu vreau să mă sinucid" » Ronnie O'Sullivan, interviu surprinzător: "Nu vă apucați de snooker, nu mai are prestigiu!"

Ronnie O'Sullivan, foto: GSP
Ronnie O'Sullivan, foto: GSP

Articol de GSP - Publicat joi, 05 ianuarie 2017 09:09

Englezul Ronnie O'Sullivan, de departe cel mai atractiv nume din istoria snookerului, crede că sportul care l-a consacrat nu mai are prestigiul de altădată și că presupune prea multă muncă, având în vedere care sunt câștigurile.

Într-un interviu pentru siteul irlandez rte.ie, cvintuplul campion mondial a fost întrebat ce sfat le-ar da celor care se gândesc să se implice în sportul cu bile.

"Nu vă apucați de snooker. Acesta e sfatul pe care i-l dau și fiului meu. E un sport de singuratici. Un sport tehnic, mental. E foarte multă muncă, iar recompensa nu se compară cu ce primesc cei din tenis, golf, curse de motoare sau atletism.

Snookerul nu mai e ce era în anii '80. Poate în următorii 20-30 de ani o să aibă aceeași glorie și o să fie un sport de vârf, dar acum nu mai este așa ceva. În anii '80, snookerul era o disciplină de care să te apuci, dar acum sunt fotbalul, tenisul, golful, atletismul, boxul, rugbyul sau cricketul. Snookerul nu mai ocupă prima pagina acum. Oamenii se uită fiindă iubesc sportul, dar dacă cercetezi cifrele și sponsorii și compari cu alte discipline, îți dai seama că nu mai e un sport de top".

"Nu vreau să renunț, dar nici nu vreau să mă sinucid"

Considerat unul dintre cei mai spectaculoși jucători din istorie, Ronnie a avut o ultimă perioadă în care a părut ușor detașat de snooker, fără "foamea" de rezultate de altădată.

"Îmi place să joc și să concurez cu ceilalți. Poate nu mai sunt la fel de motivat ca altădată, dar tot îmi place să fac asta. Sunt un alt tip de personalitate față de Steve Davis sau Stephen Hendry, care s-au concentrat mereu numai pe victorii. Îmi place și mie să câștig, dar îmi place mult să joc. Sincer, uneori, mi-a plăcut snookerul mai mult când am pierdut.

Ce aș putea face mai bun într-o după-amiază de joi, în York, decât să joc împotriva lui Mark Selby? Nu e loc de muncă rău. O bună parte din snooker este muncă grea, antrenamente grele. La vârsta mea, 41 de ani, găsesc din ce în ce mai dificil să dau totul acestui sport. Nu vreau să renunț, dar nici nu vreau să mă sinucid.

Am acceptat faptul că nu mai dau totul pentru o victorie, ca înainte, dar din când în când am chef să muncesc cât trebuie ca să pot să câștig un turneu. Dar dacă nu o fac, nu sunt chiar atât de deranjat de asta".

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
mihai_bn
mihai_bn  •  05 Ianuarie 2017, 12:38
Postat de ultra_tei pe 05 Ianuarie 2017, 11:46

DOAR DINAMO BUCURESTI. Ronnie poarta cu mandrie tricoul pe care i l-am oferit cand a fost aici.

Moldovean glorificat, fii sigur că i se ”rupe” unui mare campion precum Ronnie O'Sullivan de o echipă de securiști pesedisto-sovietici.

ultra_tei
ultra_tei  •  05 Ianuarie 2017, 11:46

DOAR DINAMO BUCURESTI. Ronnie poarta cu mandrie tricoul pe care i l-am oferit cand a fost aici.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează