SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

O serie întreruptă » Rezultate dezamăgitoare pentru spadasinele române

Articol de - Publicat joi, 15 iunie 2017 18:16

În ultimii șase ani, spadasinele române s-au întors cu medalii individuale de la Campionatele Europene. Joi, cel mai sus au urcat până în turul al doilea.

Campionatele Europene care vin după un an cu Jocuri Olimpice sunt mereu dificile. De data aceasta, pentru România în proba feminină de spadă era normal să fie dificil, mai ales că toate componentele echipei medaliate cu aur la Rio au renunțat la planșă, unele pentru o perioadă, altele definitiv.

Astfel că la CE de la Tbilisi au mers Amalia Tătăran, Greta Vereș, Adela Danciu și Raluca Sbîrcia. Primele două au fost învinse în turul al doilea, Tătăran de Alexandra Ndolo din Germania cu 15-5, iar Vereș de Ana London din Israel cu 15-10. Danciu și Sbîrcia au părăsit competiția din primul tur.

Rezultatele de ieri din Georgia întrerup o serie care a durat șase ani, spadasinele române reușind să se întoarcă de la CE cu cel puțin o medalie individuală. Responsabile de această performanță sunt trei dintre componentele echipei de la Rio. 

Medaliile României la spadă individual feminin la ultimele CE

2011: bronz Ana Maria Popescu
2012: aur și argint Simona Gherman, Anca Măroiu
2013: aur Ana Maria Popescu
2014: bronz Simona Gherman
2015: bronz Simona Pop
2016: aur și argint Simona Gherman, Ana Maria Popescu

Campioanele alături de cei mici

Ana Maria Popescu și Loredana Dinu, componentele echipei medaliate cu aur la Rio, s-au implicat din postura de vicepreședinte al FRS, respectiv membru al Comitetului Executiv, în organizarea Campionatului Național de scrimă pentru copii.

O competiție care se va desfășura în perioada 17-28 iunie în Sala de Scrimă "Ana Pascu". La întrecere vor lua parte 650 de copii de la 57 de cluburi din țară, la categoriile de vârstă 8-9 ani, 10-11 ani și 12-13 ani. Intrarea este liberă, iar probele încep de la orele 09:00 și 14:00.

Ana Maria Popescu se află într-o pauză competițională cauzată de accidentări, Loredana Dinu și-a anunțat anul trecut retragerea, iar celelalte două componente ale echipei de la Rio vor deveni în curând mame. 

Amintiri din copilărie

La conferința de presă de ieri, care a precedat Campionatele Naționale de scrimă pentru copii, au participat actuale și foste sportive ce și-au amintit cu plăcere de experiențele lor de la astfel de competiții.

"Vremurile s-au schimbat, copiii din ziua de azi au altă viteză, nu sunt dependenți de antrenori, au curaj", a spus Loredana Dinu. "Toată lumea știe că a fost un fiasco, am ieșit pe penultimul loc, dar de acolo s-a aprins dorința în mine de a deveni campioană", și-a amintit Ana Maria Popescu.

"Am luat locul doi și m-a învins chiar Ioana Ionescu, vicepreședintele de acum. Nu înțelegeam atunci de ce toată atenția se îndrepta spre ea", a povestit Laura Badea, președinte FRS. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează