SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ

Patru șanse, o medalie » Barca de 4 rame a obţinut argintul la Mondialele sub 23 de ani de la Plovdiv

Articol de - Publicat sambata, 22 iulie 2017 18:47

În prima zi a finalelor, pe râul Marița, din Plovdiv, România a avut sâmbătă patru bărci calificate în finale. Din cele patru șanse la medalii însă, numai prima a fost concretizată.

Campioane europene de senioare, acum două luni, la Racice (Cehia), fetele din barca de patru rame nu au putut acum decât să obțină argintul. Alina Pop, Mădălina Parfenie, Cristina Popescu și Roxana Parașcanu au fost învinse doar de olandeze, cele care le învinseseră și în semifinale.

Olandezele au luat cursa pe cont propriu de la un capăt la altul și nu au putut fi ajunse. Româncele au terminat la peste două secunde în spate. "Am făcut o cursă bună și nu putem decât să fim mulțumite cu argintul", a declarat Mădălina Parfenie.

Numai lângă podium

În următoarele trei finale, românii au terminat de fiecare dată pe locul 4. Băieții de la patru rame, Mugurel Semciuc, Alexandru Chioseaua, Alexandru Tănasă și Ionuț Brânză, plus cârmăcița Andreea Ștefan, au fost cei mai aproape de medalie. Au terminat la mai puțin de o secundă în spatele americanilor și la două față de britanici, în cursa câștigată clar de Italia.

La două rame feminin, Mădălina Hegheș și Iuliana Buhuș au început tare cursa, s-au bătut de la egal la egal pentru primul loc, dar pe ultima mie au clacat și au fost învinse de Chile, Australia și SUA. Imensă surpriză realizată de surorile Abraham, Melita și Antonia, primele campioane mondiale din istoria canotajului chilian!
În ultima cursă cu români, fetele de la patru vâsle, Elena Logofătu, Nicoleta Bodnar, Nicoleta Pașcanu și Georgiana Vasile au fost permanent în spatele primelor trei bărci și au fost constant pe locul 4. Au câștigat britanicele, urmate de australience și nemțoaice

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează