SPORTURI  »  ALTELE  »  DECIZIE

Pe 5 decembrie aflăm dacă Rusia va fi sau nu interzisă la JO 2018 » Cine sunt oficialii care o sprijină, susținând că: "Este unul dintre stâlpii pe care se sprijină moștenirea noastră"

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 30 noiembrie 2017 10:40

Comitetul Olimpic Internațional e din nou în fața unei decizii care ar putea schimba clasamentul pe medalii la JO de iarnă din 2018. Pe 5 decembrie va lua hotărârea de a interzice sau nu Rusia de la competiția care se va desfășura între 9 și 25 la februarie la Pyeongchang, în Coreea de Sud.

În ultimele zile, mai mulți președinți și-au exprimat sprijinul pentru Rusia, cel mai vocal este cel al federației Internaționale de Hochei pe Gheață, Rene Fasel. Într-un comunicat al acestui organism se arată că interzicerea participării echipei de hochei a Rusiei la JO "pune în pericol sănătatea hocheiului pe gheață". El a mai subliniat că ar fi nedrept ca sportivii curați din lotul Rusiei să rateze o astfel de competiție. "Recunoaștem că sportul se confruntă cu o problemă de dopaj, dar participarea la Jocurile Olimpice nu ar trebui folosită pentru a sancționa o mulțime de oameni pentru acțiunile câtorva. Rolul Rusiei în creșterea și dezvoltarea hocheiului pe gheață nu poate fi contestat. Este unul dintre stâlpii pe care se sprijină moștenirea noastră", se mai arată în comunicat.

Unul în care se mai vorbește despre faptul că din decembrie 2016, peste 400 de hocheiști ruși au fost testați și nu a existat niciun rezultat pozitiv. Unele surse susțin că președintele Rene Fasel este bun prieten cu Vladimir Putin, președintele Rusiei.

Președintele Federației Internaționale de Sanie, Josef Fendt, este și el de părere că Rusia nu trebuie să lipsească de la JO 2018. Într-un interviu pentru ziarul Bild, el a subliniat că ar fi nedrept să se întâmple așa. "Am făcut multe teste și niciunul dintre sportivi nu a fost găsit dopat", a explicat oficialul.

În tot acest timp, Comisia de Disciplină al cărei președinte e Denis Oswald continuă să pedepsească sportivi ruși pentru dopaj la JO de la Soci. Schiorul de fond Alexander Legkov a fost deposedat de medaliile din 2014, un aur și un argint, și interzis pe viață de la JO. Lucru care arată că CIO dă tot creditul raportului McLaren, care a vorbit despre dopaj în masă, și șefului laboratorului anti-doping de la Moscova, Grigori Rodcenkov, cel care a avut curajul să vorbească despre practicile folosite la Soci pentru a ascunde faptul că sportivii luau substanțe insterzise. În 2016, Rusia a fost interzisă de la JO de vară de la Rio în probele de atletism.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
1215993771788671
Patru Marin  •  30 Noiembrie 2017, 17:10

Si ceilanti se dopeaza,dar au retete de la doctori.....mai ales cei americani...

saramago
saramago  •  30 Noiembrie 2017, 13:26

... au fost obtinute, desigur ...

saramago
saramago  •  30 Noiembrie 2017, 13:25

Rusia nu a participat la intrecerile de atletism din cadrul JO din 2016 (a participat, in nume propriu, o singura atleta). Altfel, sub steagul Rusiei, au fost obtinut peste 20 de medalii de aur, inclusiv medalia de aur in competitia de handbal feminin. Nu sunteti prea bine documentati, dragi jurnalisti de la Gazeta fotbalului !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează