SPORTURI  »  ALTELE  »  TRAGEDIE

"Pe Ghiță marea performanță l-a ucis!" » Nicoleta și Costel Grasu au fost primii care au aflat de moartea lui Gheorghe Gușet

Articol de - Publicat luni, 12 iunie 2017 20:03

Multiplul campion balcanic la aruncarea greutăţii, Gheorghe Guşet, a decedat în noaptea de duminică spre luni la doar 49 de ani! Detalii AICI!

Atleții de la aruncări sunt mai apropiați decât alergătorii. Petrec împreună cantonamentele, antrenamentele, competițiile. Și ajung să lege prietenii adevărate.

Așa s-a întâmplat între Gheorghe Gușet și Costel și Nicoleta Grasu. "Ghiță a fost cel mai bun prieten al meu și al lui Costel. Eram din aceeași generație. Un an diferență între el și Costel și trei între el și mine. Am făcut sport împreună din 1990 și până când ne-am lăsat", a mărturisit fosta aruncătoare de disc, în prezent antrenoare la CS Dinamo.

Nicoleta a primit nefericita veste chiar de la Loredana, soția lui Gușet. "Am fost primii anunțați. Era două noaptea când am fost sunată și toată ziua nu am putut să leg două vorbe. Este o tragedie! A murit un om tânăr", a spus Nicoleta Grasu, care nu are decât cuvinte la superlativ despre amicul lor.

"A fost un om deosebit. Avea umor, era un sufletist, a trăit pentru sport. Și tot sportul l-a terminat, pentru că pe el l-a ucis marea performanță.

Din cauza efortului intens la care se supunea, inima s-a mărit excesiv și i-a cedat acum. Și problemele de la rinichi probabil că tot de la efort i s-au tras", a adăugat vicecampioana mondială la disc de la Edmonton 2001, care remarcă faptul că decesul lui Gheorghe Gușet se adaugă altor pierderi ale atletismului românesc în ultimii doi ani.

"Am început să avem prea multe Memoriale în competițiile din ultima vreme. Memorialul Nicolae Mărășescu la triplusalt, Memorialul Iolanda Balaș la înălțime, Memorialul Maria Cioncan la 1.500 metri, acum vom avea și Memorialul Gheorghe Gușet la aruncarea greutății și trebuie găsit și un Memorial pentru Titi Mihail".

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ares2024
ares2024  •  12 Iunie 2017, 20:35

Dumnezeu sa-l ierte !!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close