SPORTURI  »  ALTELE  »  EVEREST

Pentru prima oară în ultimii 40 de ani, nimeni nu a cucerit vîrful Everest într-un an calendaristic

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 ianuarie 2016 15:17

Pentru prima oară după 1974, nimeni nu s-a putut mîndri că a ajuns pe cel mai înalt vîrf de pe Terra într-un an calendaristic. Care au fost motivele pentru care Muntele Everest a rămas necucerit?

Un mix din vreme proastă, noi reguli ale guvernului nepalez și o tragedie au făcut ca Everest să rămînă de neatins. În aprilie, cutremurul dezastruos de 7.8 grade pe scara Richter a lăsat în urmă 8000 de morți și a distrus regiuni întregi din zonele rurale ale Nepalului.

Asta a dus la închiderea celei mai populare rute de escaladare și la niște măsuri draconice ale guvernului în privința alpinismului sportiv. De atunci, riscurile excesive i-au făcut pe cutezători să renunțe. Aceeași hotărîre a fost luată și de guvernul chinez, pe partea dinspre Tibet, din frica replicilor seismice.

În plus, perspectivele sînt sumbre. Încălzirea globală ar putea retrage ghețarii, ceea ce ar face escaladarea și mai grea decît în prezent, fiindcă alpiniștii ar trebui să se susțină de rocă.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează